Српски  Magyar 

"С љубављу, драгој Валентини"

У знак сећања на прерано преминулу Валентину Наумов (2000 - 2009) из Надаља, пригодним програмом и уз доделу награда најуспешнијим ствараоцима, неформално Удружење "С љубављу, драгој Валентини" затворило је ликовно-литерарни конкурс.

"Ради остваривања својих циљева, чувања и неговања успомене на Валентину Наумов, развоја и унапређења културе и културног живота у Надаљу и стварања и неговања љубави деце према култури и уметности, Удружење је и ове године расписало конкурс за доделу награда најбољим ликовним и литерарним ствараоцима.

Тема конкурса је била 'Љубав и пријатељство' и спроведен је у неколико категорија - за децу предшколског узраста, за три васпитне групе, реализован је ликовни конкурс, за ученике нижешколског узраста, од 1. до 4. разреда, реализован је такође ликовни конкурс, док је за ученике виших разреда, од 5. до 8. разреда, реализован литерарни конкурс.

Додељено је укупно 35 награда за најуспешније ствараоце, а они су:

Средња група 1 - Снежана Веселиновић, Исидора Старчев и Андреј Тот
Средња група 2 - Софија Јанковић, Алексија Прерадов, Невена Пешић

Припремна предшколска група - Хелена Дотлић, Тара Сиришки, Моника Раду

I разред - Дејан Јакшић, Јелена Јовановић, Валентина
II разред – Срђан Грујић, Наташа Андрић, Теодора Прерадов
III разред – Анђела Стојновић, Јована Вираг, Хелена Вираг
IV1 разред – Јована Грујић, Гордана Прерадов, Светлана Вираг
IV2 разред – Дејан Ћурчић, Ребека Жарковачки, Игор Миљевић
V разред – Нестор Аврамов, Маја Бенке, Маша Врбашки, Даниела Блуменшајн
VI разред – Анастасија Раду
VII разред – Вељко Голуб
VIII разред – Јована Шипош, Нађа Шајин, Марко Кутић, Угљеша Сурдучки, Милица Грујић

Програму и уручењу награда је присуствовао велики број деце и родитеља, мештани Надаља, породица и родбина Валентине Наумов, као и њена генерација. Посебна захвалност за подршку у реализацији и организацији конкурса, иде на рачун наставника српског језика Дејана Лале и директорке Основне школе 'Жарко Зрењанин Уча' Браниславе Станаћев, као и Валентине генерације, што су дошли да заједно поруче да ће Валентина за њих увек бити ту.

Организатор ове манифестације било је Удружење 'С љубављу, драгој Валентини', уз подршку надаљске школе", саопштила је Данијела Миличић Требатицки, оснивач Удружења.