Српски  Magyar 

Безбедност ученика приоритет целог друштва

Руководство Општине Србобран, директори свих образовних установа у општини Србобран и службеници Полицијске станице Србобран одржали су данас радни састанак посвећен почетку нове школске године и безбедности ученика.

"Иницирали смо састанак са службеницима Полицијске станице и директорима школа како би разговарали о безбедности ученика у школама, видели на који начин можемо превентивно деловати на пољу безбедности и како нашу међусобну комуникацију одржати редовном и учинити је бољом. Желимо послати јасну поруку свим грађанима да њихова деца бораве у безбедним објектима, полицијски службеници ће и у новој школској години наставити са акцијама обезбеђивања и биће присутни у свим школама, што је новина од маја ове године када смо, нажалост, сведочили великој трагедији у школи у Београду. Што се тиче безбедносне процене, ситуација у нашим школама је потпуно у реду, не постоје назнаке за било какве проблеме, али за сваки случај полиција ће наставити са својом акцијом. Они ће бити испред свих објеката и пратити улазак и излазак деце у сваком тренутку. Надам се да ћемо доћи у ситуацију да овакве мере оставимо иза себе, а локална самоуправа ће у сваком тренутку учинити све што треба да се безбедност деце и свих грађана стално унапређује", рекао је након састанка Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

Он је подсетио да све школе имају системе за надзор, али их је, како је истакао, потребно надоградити на појединим местима, како би све било покривено и под сталном контролом. За илустрацију те намере може послужити ОШ "Јован Јовановић Змај" у којој је управо проширен видео надзор и над школским двориштем.