Српски  Magyar 

Добро дошли ђаци прваци!

У основним школама "Вук Караџић" у Србобрану, "Петар Драпшин" у Турији, и "Жарко Зрењанин Уча" у Надаљу, данас су организовани свечани пријеми ђака првака. Најмлађе основце разним програмима добродошлице дочекали су нешто старији другари, учитељице и учитељи, запослени у образовним установама, представници локалне самоуправе, а у ново окружење, нову етапу одрастања испратили су их маме и тате, браћа и сестре, баке и деке, пријатељи...

У ове три школе укупно је уписано 89 првака, 42 у ОШ "Вук Караџић", 27 у ОШ "Петар Драпшин", и 20 у "Жарко Зрењанин Уча".

"Мото и жеља наше школе је да се свако дете осећа сигурно и безбедно, те да оствари пун потенцијал у учењу. То не можемо сами, родитељи нам морају помоћи у томе и зато се радујемо заједничком осмогодишњем учењу и сарадњи, надам да ћемо уживати на том путу", поручили су првацима и њиховим родитељима из ОШ "Вук Караџић".

У име Општине Србобран срећан почетак школовања, уз оцену да се ради о великом дану којим почиње најлепши део детињства, пожелео им је Радивој Дебељачки, председник Општине.

"И ја сам био ученик ове школе и и данас, после толико година, осећам снажне емоције према њој, а надам се да ће исте те топле емоције, према дружењу, према наставницима, према учењу, у будућности осећати и ова генерација данас која креће у први разред. Хвала руководству школе, директорки , које је заједно са нама учествовало у разним пројектима и учинило све да школа изгледа лепо, а у будућности ћемо се још додатно потрудити да учинимо све да школа својим ђацима пружи најбоље услове за образовање, али, наглашавам, и за дружење и стицање пријатељстава за цели живот. Првацима желим срећан полазак у школу, Општина Србобран ће бити њихова стална подршка, а посебно ме радује што имамо раст броја рођене деце и надам се да ћемо у будућности имати потребу и обавезу да проширујемо објекте. Сви заједно можемо успети у томе", поручио је пред ученицима, родитељима и наставницима Дебељачки.

Иначе, Општина Србобран и ове године обезбедила је бесплатне уџбенике за све ђаке прваке, који су их уз богат школски прибор, слаткише и светоодбојни прслук за безбедније кретање улицама, дочекали на клупама у учионицама.

Пријем првака у ОШ "Јован Јовановић Змај", у коју је уписано 67 ученика (12 првака ће се школовати на мађарском наставном језику), биће организован у петак, 01. септембра у 11.00 часова.