Српски  Magyar 

Покрајински секретар Баста посетио Турију и Надаљ

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је данас Србобран и заједно са председником Општине Радивојем Дебељачким, чланом Општинског већа Јовицом Андрићем и директором Цензтра за спорт и туризам Слободаном Субићем, обишао реконструисане спортске терене у Турији и Надаљу. На ова два терена рукометних димназија постављена је нова Bergo вишенаменска спортска подлога.

"Можемо се похвалити да смо у претходном периоду седам спортских објеката реконструисали у нашој општини и користим прилику да се наизмерно захвалим Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и покрајинском секретару Данету Басти који су нам омогући да се то све изведе. Заиста смо имали вишегодишњу потребу, а сада смо коначно пронашли сјајну подршку за реализацију свих тих пројеката, тако да смо на територији сваке месне заједнице урадили барем један спортски терен. У Надаљу смо урадили два, један за баскет који се налази оза нове зграде Месне заједнице и овај у школском дворишту. Ово је за Надаљ веома важно јер у овом месту имамо позитиван природни прираштај, све више је деце и морамо улагати у садржаје који ће им обезбедити добар развој и одрастање. Циљ на је у будућности реконструисати и уредити сваки спортски објекат у општини Србобран, на све терене поставити подлогу као што је ова у Турији и Надаљу и тако добити дугорочне добре услове за бављење разним спортовима на њима", рекао је приликом обиласка терена у Турији и Надаљу Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран. 

Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину, истакао је да је нова, вишенаменска спортска подлога намењена за све временске услове, тестирана је и одобрена у складу са важним европским стандардом ЕН14877 за спољашње спортске терене, лако и брзо се монтира те има вишегодишњу гаранцију употребе.

"У општини Србобран осећам се увек пријатно и задовољство ми је што има прилику да поново посетим Турију и Надаљ. У претходне три године реконструисали смо терен за баскет у Србобрану, у Надаљу је урађен терен за рукомет, а последњи до сада је урађен терен у Турији, такође за рукомет. Водимо рачуна и о мањим срединама и улажемо у сва места у општини Србобран. Ову локалну самоуправу оцењујем као веома агилну и ангажовану, добили смо озбиљног партнера који је редовно присутан на нашим конкурсима са којим одлично сарађујемо. Подсећам да је Покрајинска влада кроз конкурсе Покрајинског секретаријата за спорт и омладину у протекле три године у спортску инфраструктуру и клубове у општини Србобран уложила 17,8 милиона динара. Само у терен у Турији, који је урађен у овој години, уложено је 4,6 милиона динара", рекао је Баста.

Иначе, Bergo спортске подлоге пружају максималан квалитет играчима, правилан одскок лопте као и пријатан осећај током игре. Својом структуром ови подови смањују клизања, дају добар осећај играчима током игре и својим изгледом нуде потпуно нови доживљај. Спортски подови су намењени како за професионалне играче, спортске центре, школе, тако и за свакодневну игру у дворишту. Подлоге поседују ФИБА и ИТФ сертификат.