Jan 16, 2019 Last Updated 8:17 AM, Jan 16, 2019

Отворена изложба слика "У Ленкином прстену"

Стиховима песме "Santa Maria della salute“ Лазе Костића, које је изговорио песник и рецитаотор Горан Благојевић, те отварањем изложбе слика  посвећених Ленки Дунђерски, синоћ је у Галерији Дома културе Србобран почео програм посвећен свечаном уручењу књижевне награде "Ленкин прстен". Ради се о награди која се додељује аутору најбоље љубавне песме написане на српском језику између две доделе признања.

Радове настале на ликовној колонији изложили су: Тамара Барановски, Лидија Барна, Снежана Мишовић, Јулијана Ђокић, Ратко Шоћ, Драган Симић, Светлана Милатић, Паулина Томић, Љиљана Недељков, Софија Велицки, Ленка Каћански Туцић, Душица Крајиновић, Драгица Гргуровић, Светозар Каћански Батука, Рајко Стојнић, Ивица Бачак и Софија Велицки. Њима се захвалила Бранислава Секулић, директорка Дома културе, која је окупљенима представила програм овогодишње манифестације, а затим су о изложби неколико реши иизговорили Ратко Шоћ и Драган Симић, чланови врбаског "Атељеа 05".

"Изложени су веома добри радови, они могу бити и бољи и, надам се, и биће, али сматрам да нисмо изневирили идеју и да у њима има јако пуно емоција, можда чак више емоција него занатског умећа. Похваљујем Србобранце и Врбашане, људе из Куле, Сивца, који су ове године радили веома добро; на Покрајинској смотри у Суботици учествовало је 14 чланова 'Атељеа 05', баш из Србобрана, Врбаса, Куле, који су освојили седам награда. То се никада у историји није догодило и то доказује квалитет. Ипак, у први план истичем квалитет нашег дружења, пријатељство између наших места и људи који се баве сликањем", рекао је Симић.

Службени лист