Српски  Magyar 

Све више жена у бизнису

Регионална развојна агенција Бачка, у сарадњи са Општином Србобран, организовала је данас "Дан отворених врата за жене предузетнице". Трећи сусрет ове врсте са предузнетнама донео је прилику да се пословне жене из Србобрана упознају са разним доступним изворима финансијске и нефинансијске подршке њиховом пословању. Са предузетницама је разговарала Марија Прокопић, саветница за женско предузетништво и саветница за привреду у Регионалној развојној агенцији Бачка.

Детаљније

Ауто-седишта за безбедан превоз деце

Настављајући са активностима на едукацији учесника у саобраћају и акцијама којима се кроз поделу разне врсте опреме и помагала унапређује безбедност на путевима, Савет за безбедност саобраћаја Општине Србобран поклонио је данас прворођеним бебама ауто-седишта за сигуран превоз. Вредан поклон добило је 17 најмлађих учесника у саобраћају. 

Детаљније

"Бубамари" признање за еко активности

Предшколска установа "Радост" – вртић "Бубамара" у Надаљу поновни је добитник признања "За чистије и зеленије школе у Војводини", које се додељује у програму који је покренут са циљем да се у вртићима, школама и локалним заједницама подигне свест и лична одговорност за бригу о животној средини. Награде су добили представници 54 најбоље васпитно-образовне установе из Војводине, међу којима је и надаљски вртић.

Детаљније

Нових 42,9 милиона динара за Дом културе

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре у укупној вредности од 500 милиона динара за финансирање и суфинансирање пројеката обнове и опремања културних установа и центара у јавној својини АП Војводине. На конкурсу Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама подржани су пројекти у 11 градова и општина. Један од пројеката биће реализован у Србобрану, комплетним завршетком реконструкције Дома културе.

Детаљније

Дан отворених врата за жене предузетнице

Регионална развојна агенција Бачка заказала је за понедељак, 05. јун у 10.00 часова, трећи по реду "Дан отворених врата за жене предузетнице". Циљ сусрета са предузетницама из општине Србобран је да се упознају са расположивим изворима финансијске и нефинансијске подршке њиховом пословању.

Детаљније

Србобрану подршка за унапређење система ФУК

У оквиру Програма EU Exchange 6 – "Повећање кредибилитета планирања, програмског буџетирања и контроле извршења јавних расхода на локалном нивоу у Србији", на јавном позиву за избор корисничких локалних самоуправа (ЛС) за доделу стручне подршке у две области, кроз два конкурса (за успостављање/унапређење система финансијског управљања и контроле – ФУК и успостављање/унапређење функције интерне ревизије – ИР ), примљена је укупно 21 пријава локалних самоуправа, које су оцењене у складу са конкурсним смерницама.

Детаљније