Feb 18, 2019 Last Updated 8:29 AM, Feb 16, 2019

Кобасицијада промовисана и у Новом Саду

Караван Кобасицијаде обишао је целу Војводину и у највећим градовима гласно најавио одржавање једне од најстаријих гастротуристичких манифестација у Србији. За крај путовања остављен је Нови Сад, где је јуче, на Тргу Републике, одржана и последња, трећа промоција пред почетак главне феште. 35. Кобасицијада у Турији одржава се од 22. до 24. фебруара.

Детаљније

Следеће недеље не раде школе и вртићи

Сагласно одлуци Владе Републике Србије донете по препоруци Министарства здравља, због епидемије грипа наставе неће бити ни у школама у Војводини, у периоду од 18. до 24. фебруара, а деца се у школске клупе враћају 25. фебруара, у понедељак.

Детаљније

Србија обележава Дан државности

Србија данас обележава Дан државности. Овај важан датум празнује се 15. и 16. фебруара, а установљен је у спомен на дан када је на збору у Орашцу 1804. године дигнут Први српски устанак, као дан сећања на почетак Српске револуције, и дан када је у Крагујевцу 1835. године издат и заклетвом потврђен први Устав Књажевства Србије — Сретењски устав. Овај датум је најбитнији датум у политичком, културном и историјском календару Србије.

Детаљније

Нови ред вожње за бесплатан градски превоз

Од понедељка, 18. фебруара, у Србобрану почиње да важи нови ред вожње за бесплатни градски превоз. Измене су незнатне, односе се само на полазак под редним бројем 8 и уведене су због ученика Основне школе "Јован Јовановић Змај", како би и они након наставе могли да стигну на време за полазак градског превоза.

Детаљније

Дневник у Турији

Десетак дана пред Кобасицијаду, када ово место у општини Србобран улази у жижу интересовања љубитеља доброг залогаја из свих држава региона, новосадски Дневник доноси текст о животу у Турији и плановима за њено уређење.

Детаљније

Порез на имовину за први квартал до 14. фебруара

Локална пореска администрација обавештава обвезнике пореза на имовину да обавеза плаћања аконтације пореза на имовину за прво тромесечје 2019. године доспева 14. фебруара 2019. године (45 дана од дана почетка тромесечја).

Детаљније

Суботичани најавили долазак на Кобасицијаду

Удружење "Кобасицијада" промовисала је у суботу у Суботици овогодишњу, 35. најпопуларнију гастрономску манифестацију у Србији, која ће се одржати у Турији од 22. до 24. фебруара. До највећег туријског празника остале су још две недеље, последње припреме су у току, а организаторима је остало да наредног викенда Кобасицијаду промовишу и у Новом Саду.

Детаљније

Службени лист