May 21, 2019 Last Updated 1:22 PM, May 20, 2019

ЖКК Радивој Кораћ јуниорски првак Србије

Србобран и Центар за спорт и туризам протеклог викенда били су домаћини и организатори ДРЖАВНОГ ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ за ЈУНИОРКЕ у кошарци, и како и увек до сада, још једном потврдили да су у стању да на најбољи начин припреме и спроведу у дело најзахтевније догађаје и сусрете, не само спортске врсте. Ово је био један од главних утисака представника свих седам гостујућих клубова и представника Кошакашког савеза Србије, чији су се руководиоци на лицу места уверили да се на Србобран и Центар за спорт и туризам увек може рачунати када је у питању организовање великог спортског такмичења. И то траје још од 1988. године и славног Европског јуниорског првенства за кошаркаше, које је одржано управо у Србобрану.

Детаљније

"APTIV - Отворена врата" у СРБОБРАНУ!

Током маја, сваког уторка од 10.30 часова у Србобрану, представници компаније "Aptiv" организоваће "Отворена врата" - сусрет са свим оним који желе да дођу до посла у овом реномираном произвођачу у области аутоиндустрије. Овом приликом имаћете могућност да чујете све информације о компанији и да се пријавите за посао. Разговори ће бити организовани у просторијама Нациналне службе, Трг Републике 1. Они који нису у могућности да посете програм "Отворена врата", могу да се пријаве на телефон: 060/ 889 25 34 или пошаљу своју биографију на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Детаљније

"Рука спаса" и општина Србобран даривали бебе

Са жељом да помогне младим родитељима у првим данима подизања потомства, Удружење жена "Рука спаса", уз подршку локалне самоуправе, даривало је све бебе рођене у последња 2,5 месеца у општини Србобран новом постељином за креветац и вуненим ручним радовима - капице, чарапице, рукавице, које су израдили чланице друштва. У наведеном периоду у општини Србобран родило се 35 беба, што је највећи број новорођенчади у последње време, саопштила је Савка Лазић, председница "Руке спаса", уз жељу да се сви заједно још једном или више пута, сретну и у будућности.

Детаљније

Нови смер у Гимназији "Светозар Милетић"

У наредној школској, 2019/2020. години Гимназија "Светозар Милетић"  понудиће будућим ученицима нови образовни смер - модни кројач. Према плану, биће уписано једно одељење са 30 ђака који ће се школовати по дуалном систему - део радне недеље проводиће се у школи, на часовима предмета који се изучавају, а део у фирмама које се баве овом врстом посла, на пракси. Школовање је трогодишње, са могућношћу да се похађа и четврта година, уколико то ученик жели. Пракса ће се вршити у предузећима текстилне индустрије која послују у Србобрану.

Детаљније

Јуниорке ЖКК у трци за титулом првака Србије

Јуниорке Женског кошаркашког клуба Србобран бориће се од петка до недеље, од 17. до 19. маја, за титула шампиона Србије. Пласман на завршни турнир - ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ за ЈУНИОРКЕ 2000. годиште и млађе, оствариле су одличним партијама током првенства, а као круна стигла је и улога организатора и домаћина турнира, који се одржава у Центру за спорт и туризам у Србобрану.

Детаљније

"Златна цитра" има сигурну будућност

Културни центар "Нандор Гион" организовао је у суботу 24. "Златну цитру", музичку манифестацију посвећену мађарској националној музици и древном националном инструменту. Двочасовни програм одржан је у Основној школи "Јован Јовановић Змај" а окупљени су имали прилику да чују више младих и талентованих свирача, ученика основних школа, из неколико места Војводине. Њихов наступ гаранција је да културно наслеђе мађарске националне заједнице у Војводини не може нестати и звуци цитре и даље ће привлачити све љубитеље добре, изворне музике.

Детаљније

Ђаци ОШ "Јован Јовановић Змај" део "Витезовог пролећа"

Ученици Основне школе "Јован Јовановић Змај" учествовали су 17. Фестивалу песника за децу "Витезово пролеће", који је одржан у Сава центру у Београду. За младе песнике из Србобрана ово је било 12. пут да шаљу радове "Витезов" конкурсу, а они најбољи, и у категорији ликовних и у категорији литерарних радова, буду позвани у Београд где приме приме награде од организатора конкурса - часописа "Витез". 

Детаљније