Sep 19, 2020 Last Updated 7:14 AM, Sep 16, 2020

У току изградња повезног водовода у Турији

Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, заједно са сарадницима, обишао је радове на изградњи велике водоводне линије у Турији, која ће повезати извориште и позицију на којој ће се градити постројење за припрему воде за пиће.

Детаљније

Обележен Дан српског јединства

Србија и Република Српска данас први пут обележавају заједнички празник - Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Подизањем државне заставе на јарбол на Тргу слободе, обележавању празника придружила се и општина Србобран. Овај празник од ове године заједнички се обележава у Србији и Републици Српској и у свим срединама у којима живе Срби широм света, симболизујући јединство српског народа.

Детаљније

Дебељачки честитао празник цркве Узвишења Светог Крста

Верници Римокатоличке цркве у Србобрану данас обележавају славу цркве Узвишења Светог Крста. Пре нeколико година успостављена традиција да се слава цркве обележи и јавним културно-уметничким програмом, ове године је стала на тренутак због пандемије COVID 19, али нису изостали свечана миса и празнично задовољство међу верницима.

Детаљније

Караван "Заједници заједно" у ДЗ "Др Ђорђе Бастић"

Караван „Заједници заједно“ обишао је Дом здравља „Др Ђорђе Бастић“ коме је компанија НИС донирала ултразвучни апарат за прегледе беба и трудница ради правовременог детектовања озбиљних аномалија код деце.

Детаљније

Србобрански информатор, број 30

Из штампе је изашао 30. број Србобранског информатора. У новом броју можете читати извештаје са прве, конститутивне седнице Скупштине општине Србобран и упознати се са кадровским решењима у новој локалној самоуправи.

Детаљније

Настављен низ, одржана "Србобранска бразда"

Са измењеним правилима и смањеног обима, али са истом страшћу и љубављу према плодној земљи, данас је одржана 21. "Србобранска бразда", традиционално такмичење орача. Манифестација која је последњих година окупљала и више од сто тракториста са свим врстама плугова, из целог региона, овога пута је због пандемије COVID 19 одржана на ревијалан начин, без такмичарског карактера, али организатори нису желели да дозволе да их било шта заустави у жељи да одају почаст земљи која их храни, као што ни ораче ништа не заустави да обраде, посеју и пожењу своје њиве.

Детаљније

И "Рука спаса" помаже Лани Јовановић

Само три сата дружења са грађанима Србобрана на јутрошњој пијаци било је довољно чланицама Удружења "Рука спаса" да прикупе 23.940 динара за лечење мале Лане Јпвановић. Ово је била још једна у низу успешна акција у којој су србобранска друштва и појединци потврдили хумани карактер и спремност да се помогне људима у невољи.

Детаљније

"Жути бунар" у новом руху, нови паркинзи крај два вртића

Претходних дана завршена су три пројекта сређивања објеката и простора у Србобрану и Турији, који су финансирани средствима општинског буџета. Прецизније, уређен је тротоар, паркинг простор и приступ вртићу "Пепељуга" у Турији, затим сређена фасада и ограда као и прилаз вртићу "Пчелица" у Србобрану, и на крају, у овом наврату, уређен простор око популарног "жутог бунара", такође у Србобрану.

Детаљније

Нове мере Штаба за ванредне ситуације

На основу члана 43. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Службени гласник РС“ бр.87/2018), Члана 9 Одлуке о организацији и функционисању цивилнe заштите на територији општине Србобран („Службени лист општине Србобран“ бр. 6/2011), Наредбе о забрани окупљања у Републици Србији на јавним местима у затвореном и отвореном простору (“Сл. гласник” 100/2020-7 и 111/2020-14) и на основу Уредбе о изменама и допунама Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести  COVID 19 (“Сл. Гласник РС” број 111/2020) , Штаб за ванредне ситуације општине Србобран у циљу спречавања ширења зарaзне болести COVID 19,  на телефонској  седници одржаној дана 31.08.2020.  године доноси следеће:

Детаљније

Службени лист