Mar 19, 2019 Last Updated 11:44 AM, Mar 18, 2019

Велико интересовање послодаваца за подршку НСЗ

После Новог Сада, Врбаса, Жабља и других јужнобачких градова, и привредници и предузетници у општини Србобран имали су данас прилику да присуствују презентацији 12 јавних позива и конкурса Националне службе за запошљавање за 2019. годину. Десетине пословних људи, као и бројни представници јавног сектора, имали су прилику да се ближе упознају са понудом и условима јавних позива и конкурса који су осмишљени као активне мере запошљавања, у циљу смањења незапослености и подршке послодавцима. Позиви отворени за послодавце и лица са евиденције незапослених подразумевају, између осталог, упошљавање нових радника, самозапошљавање, стручну праксу, јавне радове, могућност обуке, а посебан акценат стављен је на теже запошљиве групе. За ту намену држава из године у годину издваја све више средстава, па ће тако за активне мере запошљавања држава ове године издвојити четири милијарде динара.

Детаљније

У петак 65. седница Општинског већа

У петак је на распореду 65. седница Општинског већа. Разматраће се дневни ред са 29 тачака.

На основу члана 19. Одлуке о Општинском већу („Службени лист Општине Србобран“, број 10/2008 и 10/2017), члана 63. Тачка 8) Статута Општине Србобран („Службени лист општине Србобран“, број 4/2019) и члана 47. Пословника Општинског већа Општине Србобран („Службени лист Општине Србобран“, број 2/2009, 11/2017 и 26/2017)

Детаљније

Србобран чува успомену на хероје са Кошара

Србобран се синоћ са задовољством придружио дугом списку градова у којим је одржана трибина под називом "Кошаре, битка која траје", посвећена оснаживању успомене на храбре војнике који су пре тачно 20 година бранили државну границу од копнене агресије из правца Албаније. О данима које су на бранику домовине провели најхрабрији родољуби, о онима који су тих дана за слободу државе положили и своје животе, говорили су пуковник Љубинко Ђурковић, командант одбране Кошара, и војник Миодраг Арачки.

Детаљније

У четвртак презентација јавних позива и конкурса НСЗ

Према Националном плану запошљавања за 2019. годину и програму рада Националне службе за запошљавање за 2019. годину, 22. фебруара објављени су јавни позиви/конкурси за реализацију програма и мера активне политике запошљавања Националне службе за запошљавање.

Детаљније

РТВ: Нови водовод у Надаљу

Након локалних медија, темом уређења водоводне мреже у Надаљу бавила се и Радио-телевизија Војводине. О радовима у улицама др Лазара Ракића и Светог Саве за РТВ говорио је Радивој Парошки, председник општине Србобран.

Детаљније

Одржана Општинска смотра рецитатора

У Народној библиотеци Србобран у четвртак је одржана Општинска смотра рецитатора. Стихове је говорио 76 ученика основних школа из општине Србобран, подељене у две групе: млађи узраст (од 1. до 4. разреда) и средњи узраст (од 5. до 8. разреда). Двочлани жири у саставу Стаљинка Зеремски, наставница у пензији, и др Хорват Футо Харгита, професорица на Катедри за мађарски језик и књижевност Филозофског факултета у Новом Саду, одабрао је следеће ученике који ће представљати општину Србобран на Зонској смотри рецитатора, у Бачу 16. марта.

Детаљније

Бесплатни уџбеници за основце и наредне школске године

Влада Србије је донела одлуку о додели бесплатних уџбеника одређеним групама ђака и наредне школске године. Да би дете остварило ово право, мора да буде треће дете из исте породице које је у систему редовног школовања. Осим по основу трећег, четвртог и сваког наредног детета, уџбенике добијају и деца из социјално угрожених породица, као и малишани са сметњама у развоју.

Детаљније

"Кошаре, битка која траје"

Поводом обележавања двадесете годишњице бомбардовања и битке за Кошаре, општина Србобран позива све заинтересоване грађане да присуствују трибини под називом “Кошаре - битка која траје".

Детаљније

Службени лист