Dec 01, 2020 Last Updated 5:38 PM, Nov 28, 2020

ДОМ КУЛТУРЕ

Установа за културу Дом културе „Србобран“ Србобран

  • Србобран, Цара Лазара 6
  • Тел/факс: 021/731-919
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Веб сајт: www.dk-srbobran.rs
Dom kulture SrbobranУ општини Србобран први пут је основан Дом културе 1966. године, и то у сва три насељена места: Турија, Надаљ и Србобран.

1978. године формира се јединствени Дом културе са седиштем у Србобрану. У саставу Дома културе налазила се библиотека, Народни универзитет, биоскоп и разне друге културно-уметничке секције. Народна библиотека 1997. године се издваја и постаје правно лице.

Свих тих година, као и ових, Дом културе се бави подстицајем и организовањем рада аматера, пружањем културних садржаја становништву а кроз рад Народног универзитета оспособљавањем и образовањем одраслих.

Дом културе је као домаћин и организатор угостио безброј аматера на зонским и регионалним смотрама фолклора и позоришта.

Грађани Србобрана имали су прилику да у својој средини упознају и еминентне сликаре, певаче, глумце и књижевнике захваљујући раду наше Установе.

Многе генерације су завршиле течајеве и школе за одрасле при нашем универзитету.

За свој рад 1997. године Дом културе је добио награду “Искре културе” коју додељује Културно-просветна заједница Војводине за допринос у развоју културе.

Традиционалне манифестације су: Зонска смотра ликовног стваралаштва, “Петровдански дани културе”, “Недеља културне традиције”, “Ленкин прстен” – избор најлепше љубавне песме, фестивал Лазара Парошког…
Такође, учествујемо у организацији  и других манифестација, у сарадњи са културно-уметничким друштвима и другим организацијама и удружењима.

Тренутно се у Дому културе налази шест запослених лица.
Dom kulture Srbobran Dom kulture Srbobran

Службени лист