Српски  Magyar 

Почела кампања "Пажљивкова смотра 2023"

У оквиру кампање "Пажљивкова смотра 2023", који спроводи Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, у свим основним школама и вртићима ПУ "Радост", одржана су предавања на тему безбедног понашања учесника у саобраћају и упознавања са саобраћајним правилима.

Детаљније

Одржан Светосавски концерт КУД-а "Бард"

Културно - уметничко друштво "Бард" поклонило је поново свом матичном граду традиционални, Светосавски концерт, исплетен и украшен најлепшим звуцима, најлепшим играма и најлепшим ношњама скоро сваког кутка Србије, двочасовно путовање кроз културно наслеђе, подсећање на то ко смо и на који начин наставити тај пут.

Детаљније

Редовна контрола шећера за боље здравље

Друштво за борбу против шећерне болести општине Србобран "Плави круг" наставило је са организовањем бесплатних превентивних прегледа, овога пута у Апотеци Дома здравља "Др Ђорђе Бастић". Иако тече први месец 2023. године, активисти "Плавог круга" сусрећу се са грађанима по ко зна који пут, јер су посебно вредни и ангажовани били током Меморијалног турнира "Јовица Тешић Јоле", који је завршен 08. јануара, и већ сада припремају се нове акције. Циљ је приближити се грађанима, проверити њихово здравље када се говори о дијабетесу, и упозорити их на опасности које ова болест носи те како их избећи и заштитити се.

Детаљније

Обележена годишњица Рације у Србобрану

У Србобрану је данас обележена 81. годишњица Рације у јужној Бачкој, која је спроведена између 04. и 29. јануара 1942. године у Шајкашкој области, Новом Саду и Бечеју. Током нешто више од три недеље организованог спровођења масовних злочину, живот је изгубило готово 4.000 људи. У цркви Светог Богојављења Господњег, одржан је парастос невиним жртвама рације, а затим су крај спомен плоче на зиду цркве положени венци.

Детаљније

Европска недеља превенције рака грлића материце

У Србији се од 23. до 29. јануара обележава Европска недеља превенције рака грлића материце. Слоган овогодишње кампање је "РАК ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ - РАК КОЈИ МОЖЕМО СПРЕЧИТИ", а има за циљ да жене свих животних доби подстакне да размишљају о значају очувања свог репродуктивног здравља. Кампања треба да их мотивише да у току године одвоје макар један дан за посету свом лекару и обаве неки од доступних превентивних прегледа којима се могу благовремено открити ране промене и спречити развој болести и њен крајњи фатални исход.

Детаљније

Пољопривредницима ускоро доступна платформа еАграр

Пољопривредни произвођачи из Србобрана, Турије и Надаља од сада имају могућност да у поштама широм Србије преузму параметре за свој еИД број, што уједно представља први корак за приступ платформи еАграр.

Детаљније

Позив за увођење у војну евиденцију

Центар Министарства одбране Нови Сад расписао је општи позив за увођење у војну евиденцију регрута рођених 2005. године, као и старијих годишта који нису уведени у војну евиденцију, држављана Републике Србије, са пребивалиштем на територији надлежности Центра МО Нови Сад.

Детаљније

Грађанима сада доступни еИзводи из матичних књига

На порталу еУправа од недавно функционише нова услуга - еИзвод из матичних књига. Услуга еИзвод из матичних књига омогућава да преко портала поднесете захтев за добијање извода из матичне књиге рођених, венчаних или умрлих, одаберете тип, односно језик обрасца на ком желите да добијете извод, као и облик – да ли желите извод у папирном или електронском облику.

Детаљније

Службени лист