Oct 07, 2022 Last Updated 10:34 AM, Oct 6, 2022

Посете вртићима поводом Дечије недеље

Милица Зарић, заменице председника Општине Србобран, и Милош Јовановић, директор ЈКП "Градитељ", обишли су данас поводом Дечије недеље вртиће "Пепељуга" и "Бубамара" у Турији и Надаљу. Сусрет са васпитачима и децом био је прилика да се на лицу места чује како додатно подржати и унапредити боравак малишана у објектима Предшколске установе "Радост", али и прилика за уручивање слатких поклона поводом традиционалне манифестације која у фокус ставља потребе деце. 

Детаљније

Амбасадор Кипра посетио Србобран

Амбасадор Кипра у Србији Димитриос Теофилакту четврти је дипломата највишег ранга који је у последњих десетак дана посетио Србобран пружајући подршку најпопуларнијем музичком такмичењу за младе, код нас и у региону, "Србија у ритму Европе". Надметање двадесетак градова и општина у Србији, уз наступ младих из Мађарске, биће одржано у Србобрану 15. октобра, уз директан пренос на Првој ТВ.

Детаљније

"Воде Војводине": У четвртак пријем обвезника накнаде

Јавно водопривредно предузеће "Воде Војводине" организоваће у четвртак, 06. октобра, пријем обвезника накнаде за одводњавање. Пријем грађана је у Врбасу али ЈВП позива заинтересоване обвезнике из суседних општине, па тако и општине Србобран, да искористе прилику и реше недоумице, питања и односе са "Водама Војводине".

Детаљније

Почела са радом Народна кухиња

После уобичајене летње паузе са првим данима октобра почела је да ради Народна кухиња. Од сада и на овај начин бригу о социјално најугроженијим грађанима преузима Општина Србобран и Црвени крст Србобран, обезбеђујући овим лицима барем један квалитетан, топли оброк. Право на услуге Народне кухиње има 200 грађана са територије општине Србобран, 125 у месту Србобрану и 75 у Надаљу и Турији заједно.

Детаљније

Турија центар европске кинологије

У Турији је у суботу одржана II Међународна изложба паса - CACIB Turija 2022. По броју пријава и броју држава из којих стужи учесници изложбе, ово је најмасовнија манифестација ове врсте у Србији. Њен значај својим присуством најбоље је потврдио др Јакел Тамаш, председник Светске кинолошке организације.

Детаљније

"БИСЕР" обележио 18. рођендан

Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама "БИСЕР" прославило је данас 18 година рада. "Оно што знамо и што нас води у нашем раду јесу речи маме детета ометеног у развоју која је и дала име нашем друштву - Наша деца су као шкољка, свако у себи крије један бисер. Да би смо до њега дошли морамо ту шкољку отворити", постулат је који у свом раду неуморно следе сви активисти овог Удружења.

Детаљније

Амбасадор Аустралије посетио Србобран

Након посете амбасадора Републике Чешке и Краљевине Холандије, Србобран је данас посетио и амбасадор Аустралије у Србији Данијел Емери. И ова посета део је промоције фестивала "Србија у ритму Европе", којем ће Србобран бити домаћин 15. октобра. Амбасадора су дочекали Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, Милена Аларгић, председница СО Србобран, и Милица Зарић, заменица председника Општине. Заједно са амбасадором Емеријем Србобран је посетио и Игор Карадаревић, програмски директор "Ритма Европе".

Детаљније

Од 01. до 31. октобра ПОПИС 2022

Попис становништва у Србији спровешће се од 01. до 31. октобра 2022. године. По први пут ће се користити електронски упитници, а прелиминарни резултати биће познати до краја новембра. На попису становништва биће ангажовано око 20.000 људи, од чега 15.000 пописивача, 2.200 инструктора и 161 пописна комисија. Методологија је потпуно усаглашена са међународним стандардима, а сви подаци из пописа могу да се користе само у статистичке сврхе. Предузете су мере у циљу заштите података, и лични подаци се не могу користити у друге сврхе. Прелиминарни резултати пописа знаће се 30. новембра, док ће коначни резултати бити саопштени између априла 2023. и маја 2024. године.

Детаљније