May 20, 2022 Last Updated 12:47 PM, May 20, 2022

Обустављена настава у школама

Дојаве о постављеним експлозивним направама стигле су ноћас на имејл адресе директора свих основних школа на територији Школске управе Нови Сад, која обухвата Јужнобачки и Сремски округ.

Детаљније

Magazin Daibau: Историја православне цркве у Србобрану

Портал Daibau, "створен са циљем да учини српско грађевинско тржиште транспарентним и повеже добре извођаче са добрим странкама", донео је на својој страници Magazin Daibau велику причу о историји српске православне цркве Светог Богојављања Господњег у Србобрану.

Детаљније

Србобрану нових 63 милиона динара за уређење Дома културе

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре о финансирању и суфинансирању пројеката обнове и реконструкције културних установа и центара у јавној својини АП Војводине, за шта је из покрајинског буџета издвојено 265 милиона динара. Један од укупно осам уговора, вредан 63 милиона динара, припао је општини Србобран и то за другу фазу реконструкције и обнове Задружног дома који ће у будућности бити централни објекат Дома културе Србобран.

Детаљније

Порез на имовину за II квартал до 16. маја

Локална пореска администрација општине Србобран обавештава обвезнике пореза на имовину да обавеза плаћања аконтације пореза на имовину за друго тромесечје 2022. године доспева 16. маја 2022. године.

Детаљније

Србобран добија нови водовод у шест улица

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас 45 уговора представницима 31 локалне самоуправе о суфинансирању изградње, санације, реконструкције и израде техничке документације водних објеката у јавноj својини и објеката фекалне канализације, као и за суфинансирање уређења атарских путева и отресишта на територији АП Војводине у 2022. години. Прецизније, општини Србобран припао је један од ових уговора - "Реконструкција водоводне мреже на парцелама кат. бр. 5361, 5084, 5352/3, 5355, 5357/3, 5363, 5356 и 5364 КО Србобран". Према уговору који је у име локалне самоуправе потписала Милица Зарић, заменица председника општине, вредност инвестиције је 57.110.271,40 динара, од чега ће Покрајинска влада обезбедити 40 милиона динара. Преостала средства, уз додатну обавезу плаћања ПДВ и надзора над радовима, обезбедиће општина Србобран - 30 милиона динара.

Детаљније

Вишеструка подршка за пројекте "Бисера"

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Србије и ове године преко Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама у АП Војводини, издвојиће средства за реализацију програмских активности Удружења за помоћ МНРО "Бисер". Овим новцем финансирају се радионице и манифестације у којима учешће имају особе са инвалидитетом, са циљем представљања и јачања њихових могућности, унапређења видљивости, те оснаживања заједнице у њиховом прихватању. Одобрена средства у 2022. години од стране Министарства за рад запошљавање, борачка и социјална питања утврђена су на 290.498 динара.

Детаљније

Обезбеђено 600.000 динара за ПП "Бељанска бара"

Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине издвојио је 15 милиона динара за улагања у пројекте које ће реализовати управљачи заштићених подручја на територији АП Војводине у току 2022. године. Међу укупно 25 заштићених подручја нашао се и Парк природе "Бељанска бара".

Детаљније

"На матуру без аутомобила"

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја општине Србобран, организовала је у Гимназији и стручној школи "Светозар Милетић" предавање из кампање под називом "На матуру без аутомобила". Кампања се реализује на територији Републике Србије у периоду завршетка школске године за матуранте средњих школа, односно у периоду пре одржавања матурских прослава. Основни циљ кампање је указивање матурантима да на матуру не треба ићи колима, односно возити, већ због очекиване конзумације алкохола, користити услуге такси превозника или помоћ родитеља и пријатеља.

Детаљније

Обележен Дан победе

Интонирањем химне „Боже правде“ у изведби хора ОШ „Вук Караџић“, затим свечаним програмом и полагањем венаца на споменик Слободи, у Србобрану је данас обележен Дан победе над фашизмом. Окупљеним грађанима обратио се Радивој Дебељачки, председник општине Србобран.

Детаљније

Ученици из Албаније у посети Србобрану

Настављајући реализацију пројекта "Супер школа" програма RICO, ученици Гимназије и средње стручне школе "Светозар Милетић" ових дана угостили су вршњаке из Албаније, ученике Гимназије "Дервисан", из истоименог места на југу Албаније. Ово је након фебруарске посете србобранских гимназијалаца Албанији, узвратна посета њихових нових другара, а обе су реализоване кроз идеју Гимназије и средње стручне школе "Светозар Милетић" - "Мултикултуралност и упознавање традиције и обичаја других народа и народности", коју је подржала

Детаљније

Службени лист