Mar 03, 2021 Last Updated 5:51 PM, Mar 2, 2021

Кобасицијада у славу хуманости

Јесте да је 37. Кобасицијада у Турији одржана без оних због којих се и организује, без бројних гостију, али оно што је обележило овогодишњу манифестацију - гест врхунске хуманости и солидарности, обезбедиће јој да заувек буде запамћена међу више десетина манифестација, и не само туријских, него и многих других.

Детаљније

Нове мере Штаба за ванредне ситуације

На основу члана 43. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Службени гласник РС“ бр.87/2018), Члана 9 Одлуке о организацији и функционисању цивилнe заштите на територији општине Србобран („Службени лист општине Србобран“ бр. 6/2011) Наредбе о забрани окупљања у Републици Србији на јавним местима на затвореном и отвореном простору („Службени гласник РС“ 100/2020-7, 111/2020-4, 133/2020-39) и на основу Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести  COVID 19 (“Сл. Гласник РС” 151/2020-3, 152/2020-4, 153/2020-46, 156/2020-6, 158-2020-3, 1/2021-3 и 17/2021-3) Штаб за ванредне ситуације општине Србобран у циљу спречавања ширења зарaзне болести COVID 19, на телефонској  седници одржаној дана 26. 02. 2021. године доноси следећи:

Детаљније

Рекордан број студената добио стипендије

Након спроведеног конкурса општина Србобран наставила је данас са добром праксом финансијске подршке студентима из сва три насељена места - Србобрана, Турије и Надаља. Ове године начињен је и вредан искорак јер је оборен рекорд у броју додељених стипендија. Председник општине Србобран Радивој Дебељачки потписао је данас са свим изабраним студентима уговоре о стипендирању и јавно поручио да локална самоуправа са највећим задовољством пружа подршку образовању и младим људима који би у будућности требали да воде град.

Детаљније

Придружи се Црвеном крсту, постани волонтер

Црвени крст Србобрана донео је одлуку да овог пролећа освежи и омасови волонтерске редове. Позив се упућује свим заинтересованим ученицима основних и средњих школа, за које ће бити организовани курсеви за волонтере.

Детаљније

Цела туријска кобасица у хуманитарним пакетима

Овогодишња, 37. Кобасицијада биће одржана на нешто другачији него што је до сада било уобичајено, али не и мање вредно, саопштили су организатори најпопуларније туристичко гастрономске манифестације у Србији. 

Детаљније

Почела акција "Рециклирај и донирај"

Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама "Бисер", уз подршку Јавног комуналног предузећа "Градитељ" и општине Србобран, покренуло је широку акцију прикупљања ПЕТ отпада. На територији целе општине грађани имају прилику да одлагањем ПЕТ амбалаже у посебно за ову намену постављене контејнере, помогну "Бисеру" да након слања отпада на рециклажу, прикупи додатна новчана средства за рад Удружења.

Детаљније

Гимназија "Светозар Милетић" обележава Дан школе

Гимназија и економска школа "Светозар Милетић" обележава данас 59 година постојања. За ову прилику, уместо традиционалне приредбе, ученици и професори ове образовне установе поводом Дана школе припремили су видео материјал.

Детаљније

Србобран на траси брзог пута Сомбор - Кикинда (ВИДЕО)

Нови пут који ће бити директна попречна веза Бачке и Баната, којом би се од Сомбора, преко Куле, Врбаса, Србобрана и Бечеја стизало до Кикинде за мање од једног сата, пројекат је са чијом градњом ће се кренути на јесен ове године, а рок за завршетак радова је две и по године.

Детаљније

Поклони за новорођене бебе

У наставку реализације мера популационе политике коју, заједно са партнерима, осмишљава и спроводи општина Србобран, данас су новорођеним бебама уручени вредни поклони. Уз честитке за учињено и жељу да успешно подижу потомство, Милица Зарић, заменица председника општине Србобран, истакла је да локална самоуправа покушава на сваки начин да младим паровима буде подршка у првим данима родитељства.

Детаљније

Србија у ритму Европе - Вељко Голуб представља Србобран

Вељко Голуб, ученик 8. разреда Основне школе "Жарко Зрењанин Уча" из Надаља, представљаће општину Србобран на музичком такмичењу "Србија у ритму Европе", одлука је која донета на јуче одржаној аудицији у сали Малог позоришта. Вељко је био најбољи међу десет кандидата који су се представили певањем и једном плесном групом, и сада га очекује вишемесечно спремање за наступ на једном од најпопуларнијих фестивала, не само у Србији већ и целом региону и шире - "Ритам Европе".

Детаљније

Службени лист