Aug 24, 2019 Last Updated 12:52 PM, Aug 23, 2019

Удружење "Глорија" организовало камп за младе

Цивилно удружење "Глорија" организовало је и ове године камп за дечаке и девојчице узраста од 5 до 15 година. Дружењу крај хиподрома у Србобрану одазвало се седамдесетак малишана за које су осмишљене разне активности и садржаји како би се осећали што пријатније и са кампа понели најлепше успомене.

Детаљније

Министар Недимовић посетио Турију

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић посетио је данас Турију и пољопривредно газдинство Петра Новаковића, где се сусрео са више пољопривредника и руководством локалне самоуправе. Разговарало се о структури пољопривредне производње, важном пројекту електрификације атара који се управо спроводи у општини Србобран, затим о раду задруга, субвенцијама, одводњавању, уређењу атарских путева и многим другим темама, а саговорници су се сложили да постоји широк простор за сарадњу и подршку, како би обе стране биле задовољније резултатима пољопривредне производње. Уз Петра Новаковића са синовима, министра Недимовића дочекали су Радивој Парошки, председник општине Србобран, Милена Аларгић, председница Скупштине општине, чланови Општинског већа, Савета Месне заједнице Турија, представници јавних предузећа и други.

Детаљније

ЦК послао основце на камп у Бачку Паланку

Црвени крст Србобран наставио је данас са акцијом слања деце у одмаралишта ове организације широм Србије и Црне Горе. Након што су претходних недеља две групе младих боравиле на летовању у Баошићу, на јадранској обали, те на кампу у Бачкој Паланци, јутрос је пут овог војвођанског града отишла још 15 дечака и девојчица, ученика виших разреда из основних школа из општине Србобран.

Детаљније

Порез на имовину за трећи квартал до 14. августа

Локална пореска администрација општине Србобран обавештава обвезнике пореза на имовину да обавеза плаћања аконтације пореза на имовину за треће тромесечје 2019. године доспева 14. августа 2019. године, 45 дана од дана почетка тромесечја.

Детаљније

20. "Србобранска бразда": Никад јача конкуренција

Све су прилике да ће се претпоследња августовска субота у Србобрану, тачније у атару србобранском, дуго, дуго памтити. Како ствари стоје и како се ништа не препушта случају, а организатори размишљају и о најмањој ситници, засигурно се може очекивати спектакуларна 20. "Србобранска бразда", такмичење најбољих орача, оних који повлаче први важни корак у стварању немерљивог богатства за целу државу, на плодним војвођанским пољима.

Детаљније

Дневник: Логопед у Србобрану свима доступан

Новосадски лист Дневник у броју од 07. августа издвојио је Србобран, Дом здравља "Др Ђорђе Бастић" и Удружење за помоћ МНРО "Бисер" за примерe модрне и квалитетне здравствене заштите и бриге за особе са посебним потребама.

Детаљније

Србобрански информатор, број 18

Из штампе је изашао 18. број Србобранског информатора. На страницама издања које прати активности локалне самоуправе, предузећа, установа и организација, имате могућност прочитати текстове о електрификацији србобранског атара, реконструкцији улице Дожа Ђерђа, раду Дома здавља "Др Ђорђе Бастић", и другим темама.

Детаљније

У току реконструкција пута Србобран - Врбас

У оквиру пројекта Појачаног одржавања државног пута 1.Б реда број 15, који спаја Србобран и Врбас, изводе се радови на проширењу и пресвлачењу новом асфалтном подлогом целокупне саобраћајнице у дужини од 9,5 киломатара. Рок за завршетак реконструкције је 10 месеци.

Детаљније

Ускоро ефикасније опорезивање имовине

У општини Србобран ускоро ће бити окончан пројекат "Програм реформе пореза на имовину - подршка унапређењу администрирања пореза на имовину и добре управе", који је у 44 локалне самоуправе покренула Влада Швајцарске, у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, Министарством за државну управу и локалну самоуправу и Министарством финансија. Пројекат је, између осталог, подразумевао склапање стварне слике о вредностима које се опорезују, у циљу ефикаснијег убирања пореза и тиме стварање могућности да се новац грађана прикупљен на овом основу, боље усмери у унапређење живота целокупне заједнице.

Детаљније