Српски  Magyar 

Србобран домаћин Турнира у куглању

Општина Србобран и Центар за спорт и туризам организују Турнир у куглању, најављено је из ове установе. Ово ће бити први турнир ове врсте након отварања куглане, која није била у функцији више од једне деценије.

Детаљније

Berlinger house gold шампион Новогодишњег турнира

Србобран синоћ није имао дилему; између дербија Хрватска - Србија на почетку Европског првенства у рукомету, и финалних утакмица на Новогодишњем турниру у малом фудбалу, љубитељи спорта у Србобрану изабрали су домаћи спектакл у хали Центра за спорт и туризам. Испуњена до последњег места и са атмосфером узаврелом као на највећим дербијима, утакмицама најбољих појединаца и уручењем награда синоћ је спуштена завеса на најуспешнији турнир ове врсте, који је организован последњих година у Војводини.

Детаљније

Почео Новогодишњи турнир у малом фудбалу

Данас је у Србобрану почео Новогодишњи турнир у малом фудбалу, највећа спортска манифестација овог типа у Војводини у овом тренутку. За шампионску титулу и награду од 150.000 динара у сениорској, као и вредне друге награде и у другим конкуренцијама, бориће се више од 60 екипа из Србобрана, Бечеја, Темерина, Врбаса, Зрењанина, Новог Сада, чак и једна из Београда. До 5. јануара, за када је планиран завршетак турнира, биће одиграно скоро 200 утакмица и организатори очекују врхунски фудбал, фер надметање и свакодневно пуну спортску халу.

Детаљније

Завршен турнир у малом фудбалу

После 17 дана такмичења и десетина одличних утакмица, финалним утакмицама у свим категоријама, али и једном ревијалном, спуштена је завеса на поново покренути турнир у малом фудбалу. На позив Центра за спорт и туризам и Тодора Шимпраге, члана Општинског већа задуженог за спорт, уз подршку локалне самоуправе, одазвале су се чак 63 екипе и одмах је било јасно да фудбалских мајсторија неже недостајати.

Детаљније

Иван Шегуљев победник "Србобран опена"

Последњих десет дана септембра спортским теренима у Србобрану владали су тенисери. Центар за спорт и туризам организовао је турнир у тенису под називом "Србобран опен". 

"Број учесника у синглу био је лимитиран на 32 и био је попуњен већ након 24 часа од најаве такмичења. За игру парова пријавило се девет дуета, а ове године наши тенисери су по први пут имали прилику да се опробају и у дублу. Након бројних одличних мечева, Србобран, иако нема тениски клуб, може да се похвали са неколико тенисера који могу да се такмиче на много бољим  турнирима, чак и да на њима заузму висок пласман", рекао је након турнира Тодор Шимпрага, члан Општинског већа задужен за спорт.

Детаљније

У Србобрану одржана бициклистичка трка Дунавског купа

Још једна манифестација са бициклистима у главној улози одржана је у Србобрану. Овога пута радило се надметању љубитеља двоточкаша који су узели учешћа у 24. Дунавском купу, међународној трци бициклиста аматера и ветерана. За титулу најбољег борило се четрдесетак бициклиста из региона.

Детаљније

Два турнира обележила лето у Србобрану

Лето у Србобрану протекло је у знаку новог вида спортског надметања, турнира у street фудбалу и street баскету који су по први пут организовани на Тргу Републике. Највише заслуга за организацију две успешне спортске манифестације које су привукле велику пажњу Србобранаца, али и становника из околних места и градова, припадају младом Тодору Шимпраги, члану Општинског већа задуженом за спорт и омладину.

Детаљније

Street basketball

Центар за спорт и туризам, у сарадљи са општином Србобран, организује кошаркашки турнир 3 на 3. Пријава учешћа по екипи је 1500 динара. Максимално по екипи може бити пријављено 5 такмичара.

Део прикупљених средстава биће уплаћен у хуманитарне сврхе. За најбоље су обезбеђени пехари и медаље.

Детаљније

Србобран домаћин радничким такмичењима

Првенство радника Војводине, које су одржава у оквиру 11. Спортске олимпијаде раднике Војводине, стартује 07. септембра, а први ће се такмичити пливачи.  Иако ће велика већина ових такмичења бити одржана у Србобрану, пливачи своја надметања започињу у Бечеју. Овогодишње Првенство Војводине биће уједно и генерална проба за Србобран као домаћина 11. Спортске олимпијаде радника Војводине, која се одржава 2015. године.

Детаљније

Службени лист