Српски  Magyar 

Успешно завршени први турнири на Тргу Републике

Екипа "Макова двојка" који су чинили Срђан Радојковић и Братислав Јелић, победник је Хуманитарног  турнира у ножном тенису, синоћ завршеног на Тргу републике. Срђан и Братислав били су бољи од Дејана Вујановића и Александра Ивановића или екипе "Мишке", и то после три сета. Упоредо са турниром у ножном фудбалу играо се и турнир у оном стоном, а у њему је шампионска екипа постала она под именом "Кумови".

Шампионски пехар, златне медаље и дипломе шампионима уручио је Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, одличја за другопласиране уручио је Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за спорт и омладину, док је трећепласиранима, екипи "Супер Сајонци", Мирославу Плазачићу и Синиши Гашићу, бронзане медаље доделио Слободан Субић, директор Центра за спорт и туризам општине Србобран.

"Традиционално, серија турнира на отвореном током лета стартује Хуманитарним турниром у ножном тенису и стоном фудбалу. Тридесет пријављених екипа у ножном тенису је оправдало очекивања, мечеви су били неизвесни, занимљиви и квалитетни, посебно од елиминационе фазе. Хвала свим екипама које су се пријавиле, показали смо да можемо имати добар, квалитетан и масован турнир и без високе награде. Играчи су показали да су прави такмичари, играли су из љубави према спорту и хуманости. То су углавном момци који дуго година учествују у свим нашим турнирима и хвала им на тој верности. Стони фудбал имао је нешто мање екипа, али су браниоци титуле били на висини задатка, и оправдали су назив најбољих у овој игри. Велико хвала и њима на подршци и учествовању. Стандардна екипа радила је на реализацији ова два турнира, а очекују нас убрзо у низу занимљиви турнири, као што су баскет '3 на 3' и Меморијални турнир 'Миленко Генчић'. Мислим да су присутни на Тргу Републике, којих није било мало, уживали у седмици за нама, и позивам их све да испрате остале летње турнире, биће све занимљивије", оценио је Слободан Субић, директор Центра за спорт и туризам.

Екипа "Кумови" која је освојила прво место у стоном фудбалу, уједно је и одбранила наслов првака, а чинили су је Јован Шијачић и Ивица Шарчев, друго место освојили су "Два левата" Јован Михајловић и Немања Секулић, док су треће место заузели "Хат трицк", Мирко Парошки и Стефан Тополић. Како су ови турнири хуманитарног карактера, сав прикупљени новац од котизација биће опредељен за подршку угроженим појединцима или групи.