Feb 18, 2019 Last Updated 8:29 AM, Feb 16, 2019

Ускоро промоција романа Нандора Гиона

У Дому културе Србобран у петак, 22. фебруара, биће организована промоција романа "Рафал за једног црног бивола" Нандора Гиона, у преводу на српски Јоланке Ковач. Уз промоцију припрема се и изложба илустрација које је за превод Гионовог омладинског романа приредила Андреа Муњин.

Детаљније

Звук, слика и текст за боље разумевање Нандора Гиона

У оквиру манифестације Дани Нандора Гиона, у знак сећања на популарног писца родом из Србобрана, у петак је у Народној библиотеци одржано књижевно вече на мађарском језику и представљен албум под насловом Нандор Гион. О књизи, која је објављена у заједничком издању будимпештанске Издавачке куће "Напкут", Литерарног музеја "Петефи" такође из Будимпеште, и Спомен куће "Нандор Гион", говорили су аутори Курц Адам Иштван и Хорват Футо Харгита. Карактеристика и главна одлика серијала Звук-слика-писмо, чији је аутор Ференц Винце, јесте да помоћу звука, слике и текста на свеобухватан начин дочара слику о изабраном писцу, а у овом случају је то био Нандор Гион.

Детаљније

Изложба иконописа за љубитеље црквене уметности

У Галерији Дома културе Србобран отворена је изложба слика - иконописа младих студената Академије Српске Православне Цркве за уметност и консервацију. Три млада сликара, Ана Маљевић и Тина Стефани Гомбитова, и у овом случају њихов домаћин, Марко Жарков из Србобрана, својим делима створили су занимљиву изложбу под називом "Логос постаде тело", коју љубитељи ове врсте уметности имају прилику да виде наредне две недеље.

Детаљније

КУД "Бард" прославио Светог Саву

У духу добре традиције која се пажљиво негује годинама, Културно уметничко друштво "Бард" поклонило је грађанима општине Србобран и овога Светога Саве, на своју славу, велики концерт. Саздан од најбољег музичког и фолкорног наслеђа Србије, из године у годину све бољи и садржајнији, концерт је поново изазвао велико интересовање јавности и велика хала Центра за спорт и туризам била је тесна да прими све љубитеље фолклора.

Детаљније

"Музика наших предака" потврдила квалитет

Традиционална музичка манифестација "Музика наших предака", одржана у суботу у Србобрану, још једном потврдила је да се у музичком наслеђу војвођанских Мађара крије право богатство које је потребно приближити свих националним заједницама. 17. окупљање извођача мађарске народне музике довело је у Србобран бројне извођаче, хор, оркестре и фолклорне групе, који су забављали присутне грађане до касно у ноћ.

Детаљније

Службени лист