Oct 03, 2022 Last Updated 12:17 PM, Oct 2, 2022

Конкурс за песничку награду "Милан Дунђерски"

На иницијативу професора Милана Ђорђевића, Народна библиотека Србобран је 2019. године установила песничку награду "Милан Дунђерски". Годину дана раније објављена је двојезична српско-мађарска књига изабраних песама Милана Дунђерског "Песник је попут Прометеја – A kolto akar Prometheusz", коју су уредили Милан Ђорђевић и др Харгита Футо Хорват, а друго, допуњено издање је изашло из штампе почетком ове године.

Детаљније

Изложене илустрације из књига КЦ Нандор Гион

У наставку Културног лета 2022, у понедељак је у Галерији Дома културе Србобран отворена изложба илустрација које се налазе у књигама и антологијама везаним за великог мађарског писца, рођеног Србобранца, Нандора Гиона. Изложба постављена поводом обележавања 20. годишњице књижевникове смрти, донела је на увид јавности илустрације које су израдиле академске уметнице, графичке дизајнерке, професорке и студенткиње Корнелиа Нађ, Наталиа Киш, Илдико Мориц, Жофи Сабадош и Андра Муњин.

Детаљније

Изложба поводом 20 година од смрти Гиона Нандора

У оквиру Културног лета 2022, Дом културе Србобран, у сарадњи са Спомен кућом Гиона Нандора, организоваће у понедељак, 15. августа, отварање изложбе илустрација које се налазе у књигама великог мађарског писца, преведеним на српски језик, као и у објављеним антологијама. Ова изложба постављена је у знак сећања на писца поводом 20. годишњице његове смрти.

Детаљније

Нова недеља - нови културни програми

За прва два дана наредне недеље, понедељак и уторак 08. и 09 август, Дом културе Србобран припремио је у оквиру Културног лета 2022 извођење два програма - позоришне представе "Јао мени", и концерт Зоране Павић и бенда „Old Hat Orchestra“.

Детаљније

Почиње Културно лето

Дом културе Србобран је за овогодишњу манифестацију "Културно лето" припремио веома богат и разноврстан програм, прилагођен различитим интересовањима и узрастима. Из установе је саопштено да су сви програми бесплатни, а одвијаће се у свим местима општине - у Србобрану у дворишту Дома културе, у Турији на спортском игралишту, и у Надаљу на спортском терену у центру села.

Детаљније

"Цртам и сликам оно што ме чини срећним"

Дом културе Србобран упутио је позив заинтересованим ученицима од првог до четвртог разреда основне школе, да буду део ликовне радионице за децу - "ЦРТАМ И СЛИКАМ ОНО ШТО МЕ ЧИНИ СРЕЋНИМ". Радионица ће бити одржана у Дому културе од 18. до 22. јула.

Детаљније

У Надаљу од сада стална поставка у част Тапавице

Дом културе Србобран припремио је сталну поставку фотографија најпознатијег Надаљчанина Момчила Тапавице. Од уторка, 05. јула, просторије Месне заједнице Надаљ трајно ће красити фотографије у оквиру сталне изложбе "Повратак у родни крај - Момчило Тапавица", настале кроз пројекат "Променада кроз прошлост Србобрана" а у оквиру манифестације "Дани културне традиције". Стална поставка допринос је Дома културе Србобран развоју културног туризма у Надаљу.

Детаљније