Aug 15, 2020 Last Updated 9:36 AM, Aug 12, 2020

Нова изложба на Тргу слободе

Дом културе Србобран наставља са културним активностима прилагођеним новим околностима борбе против COVID 19. Уместо у галеријама, изложбе су се преселиле на градске тргове, а видео материјали на разним интернет сервисима заменили су позоришне бине и сале. Интересовање није изостало и реакције грађана на понуђене садржаје на овај начин, позитивне су и охрабрују да се настави и даље са радом.

Детаљније

Дом културе снима видео садржаје

Иако су разни садржаји у летњим данима у Србобрану ограничени бројним мерама у борби против заразе COVID 19, Дом културе Србобран, вођен потребама грађана, није зауставио програмске активности већ их је само прилагодио новим околностима и наставио са организовањем нових садржаја.

Детаљније

Министарство културе подржало "Ленкин прстен"

Једна од најбољих традиционалних културних манифестација у Србобрану - конкурс и додела књижевне награде за најбољу љубавну песму на српском језику објављену у претходних годину дана - "Ленкин прстен", ово године по први пут добила је подршку Министарства за културу и информисање Владе Србије.

Детаљније

Промоција романа "Српско срце Јоханово"

Дом културе Србобран припремио је за среду, 26. фебруар, промоцију романа писца Веселина Џелетовића "Српско срце Јоханово", који се бави једном од најстрашнијих тема српске недавне прошлости - трговином људским органима на Косову и Метохији.Овај роман доживео је 13 издања.

Детаљније

Младим песникињама уручене награде "Милан Дунђерски"

У Народној библиотеци Србобран синоћ су по први пут додељене песничке награде "Милан Дунђерски". Као први лауреати заувек остаће забележени младе песникиње Јелена Станојевић, студенткиња Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву - Одсјек за општу књижевност и библиотекарство, иначе из Братунца, Република Српска/БиХ , која је награђена за песму AGNUS DEI, као и Albert Éva, студентица Филозофског факултета у Новом Саду - Одсек за мађарски језик и књижевност, за песму MERT MI CSAK... У категорији средњошколаца награде су уручене Ерни Бербо, ученици Гимназије у Прибоју, за  Хуманистичку песму, и Бојани Војнић, ученици Гимназије „Светозар Марковићˮ у Суботици, за песму KÉTEZER-TIZENKILENC ÉS A SZABADSÁG VÁROSA. Ово је била једногласна одлука жирија који је радио у саставу: др Ана Стјеља, председница, и др Харгита Футо Хорват и др Чила Уташи, чланице.

Детаљније

У суботу додела награде "Милан Дунђерски"

Народна библиотека Србобран уприличиће у суботу, 22. фебруара у 17.00 часова, свечану доделу књижевне награде "Милан Дунђерски", која се од ове године додељује за уметнички најуспелије и хуманистички најмисаоније необјављене песме написане на мађарском и српском језику, у две категорије: за ученике средњих школа и за студенте у земљи и иностранству.

Детаљније