Nov 11, 2019 Last Updated 10:50 AM, Nov 11, 2019

У четвртак представа "Судбине у магли"

Дом културе Србобран организоваће у четвртак, 14. новембра, извођење позоришне представе "Судбине у магли", коју заједно играју драмска секција Српске гимназије "Никола Тесла" у Будимпешти и Српско позориште у Мађарској. Позоришна представа "Судбине у магли" рађена је по мотивима романа "Воз савести" Драгомира Дујмова, српског писца из Мађарске и професора српског језика и књижевности у Српској гимназији.

Детаљније

Пет песама у ужем избору за награду "Ленкин прстен"

Друга седница жирија за доделу књижевне награде "Ленкин прстен", награде за најбољу љубавну песму, одржана је у Новом Саду, 4. новембра 2019. године. Жири, у саставу: др Зоран Ђерић (председник), др Драгана В. Тодоресков (чланица) и Биљана Пушкар (чланица), одлучио је да у најужи избор песама, у конкуренцији за награду за најбољу љубавну песму 2019. године, уврсти следеће песме:

Детаљније

Као некад - "Рука спаса" изложила ручне радове

Галерију Дома културе Србобран од синоћ красе ручни радови чланица Удружења грађана "Рука спаса". Делови народне ношње Бачке, популарне 'куварице' и славски пешкири, па све то обогаћено најдражим јелима која војвођанске трпезе красе из давних прошлих времена, као што су разне штрудле, главни су елементи поставке изложбе рукотворина чланица Удружења грађана "Рука спаса". Ова изложба део је манифестације "Дани културне традиције", коју организује Дом културе Србобран.

Детаљније

У понедељак изложба "Повратак народној традицији"

У оквиру манифестације "Дани културне традиције", Дом културе Србобран и Удружење грађана "Рука спаса" организују изложбу војвођанске ношње и дегустацију војвођанских колача, под називом "ПОВРАТАК НАРОДНОЈ ТРАДИЦИЈИ".

Детаљније

"Кафана - Кад се точи и не пита шта кошта".

Дом културе Србобран, у оквиру манифестације "Дани културне традиције", организује промоцију књиге Зорана Кнежева посвећену кафанама - промоција се одржава под називом "Кафана - Кад се точи и не пита шта кошта".

Детаљније

Отворен конкурс за награду "Милан Дунђерски"

У жељи да трајно сачува успомену на угледног завичајног песника и хуманисту, те подстакне међународну интеркултуралну сарадњу српске и мађарске омладине у наднационалној заједници слободног уметничког духа, Народна библиотека Србобран је 2019. године установила песничку награду "Милан Дунђерски".

Детаљније

Службени лист