Српски  Magyar 

Почео Новогодишњи турнир у малом фудбалу

Данас је у Србобрану почео Новогодишњи турнир у малом фудбалу, највећа спортска манифестација овог типа у Војводини у овом тренутку. За шампионску титулу и награду од 150.000 динара у сениорској, као и вредне друге награде и у другим конкуренцијама, бориће се више од 60 екипа из Србобрана, Бечеја, Темерина, Врбаса, Зрењанина, Новог Сада, чак и једна из Београда. До 5. јануара, за када је планиран завршетак турнира, биће одиграно скоро 200 утакмица и организатори очекују врхунски фудбал, фер надметање и свакодневно пуну спортску халу.

"До сада је терет организације зимских и летњих спортских надметања падао на локалну самоуправу и сектор задужен за спорт, али од тренутка именовања Слободана Субића за директора ове установе имамо пуну подршку у припреми свих манифестација, што је веома добро и што нас веома радује. Имамо најмасовнији турнир у малом фудбалу у Војводини и данас смо добили похвалу из Фудбалског савеза Војводине и Футсал савеза Србије за организацију, са упитом како успевамо у намери да организујемо овако велико такмичење. Чак ни Дневников турнир, који се организује у Новом Саду са 350.000 становника, не успева да учини овако нешто. Имаћемо више од 600 такмичара, 180 такмичарских утакмица, и надам се одличној атмосфери у спортској хали, посебно када играју србобранске екипе. Очекују нас вредне награде а припремају се и неке награде изненађења", рекао је Тодор Шимпрага, члан Општинског већа и главни организатор Новогодишњег турнира у малом фудбалу.

Турнир се одржава у четири категорије: сениори, ветерани 40+ (уз два играча са 35+), кадети 2003/04, и пионири 2005. и млађи. За најбоље су припремљене вредне награде: у сениорској категорији првацима ће припасти 150.000 динара, другопласираној 75.000, а трећепласираној екипи 40.000 динара, док ће првацима међу ветеранима припасти десетодневно летовање у Сутомору.

Службени лист