Mar 22, 2019 Last Updated 1:50 PM, Mar 21, 2019

Колачи и пакетићи за најугроженије

Месне заједнице Србобран, Турија и Надаљ, заједно са општином Србобран, Центром за социјални рад и удружењима грађана и грађанима, организовала је данас поделу пакета колача, новогодишњих пакетића и других поклона грађанима који су корисници услуга Народне кухиње. Уз редовне оброке, сви они добили су и пакете колача а њихова деца и новогодишње пакетиће, како би радост коју са собом носи Нова година, озарила и ове домове. Испред месних заједница Србобран, Турија и Надаљ било је живо и весело, бројни малишани радовали су се сусрету са Деда Мразом, а осмех нису крили ни они који су издвојили време и енергију да новогодишње празнике улепшају својим суграђанима.

"Желим да вам 2019. година буде много боља него ова коју испраћамо. Наш циљ је да у наредној години разматрамо и друге начине на које вам можемо помоћи, да пребродите бриге које вас сада муче, као и да створимо услове који ће вам омогућити да сами у потпуности бринете о себи и својој деци, а локална самоуправа ће у сваком случају бити уз вас, уколико вам помоћ буде потребна", рекао је приликом уручења новогодишњих пакетића Радивој Парошки, председник општине Србобран.

У овој акцији, уз Месну заједнице и Центар за социјални рад, учествовали су и УГ "Рука спаса", Цивилно удружење "Орхидеја", Унија жена СНС, Форум жена СПС, Форум жена СВМ, Цивилно друштво "Глорија" и бројни грађани. Сви заједно обезбедили су педесетак новогодишњих пакетића и скоро 200 пакета колача. Подршку су добиле и угрожене породице у Турији и Надаљу.

Дејана Алексијевић, председница Савета МЗ Надаљ, захвалила се колегама из Србобрана на идеји да се на овај начин помогне породицама које се хране у Народној кухињи и њиховој деци, док је Милош Јовановић, председник Савета МЗ Турија, изјавио да Турија им намеру да редовно учествује у овој акцији, јер жели да свим грађанима обезбеди основне услове да у весељу дочекају Нову годину.

"Настављамо са акцијом подршке најугроженијим породицама и у празничним данима. До сада смо за породице које користе услуге Народне кухиње обезбеђивали пакете колача, а од ове године обезбеђујемо и новогодишње пакетиће за њихову децу. Посебно је важно да су се ове године у акцију укључиле и месне заједнице Турија и Надаљ, јер желимо да сви грађани наше општине имају могућност да нову годину дочекају са осмехом на лицу", рекао је Нинослав Јокановић, председник Савета МЗ Србобран.    

 

 

Службени лист