Jan 24, 2020 Last Updated 1:38 PM, Jan 24, 2020

Школски прибор за ученике поводом Сватог Саве

Поводом предстојећег празника Дана Светог Саве који се обележава као школска слава, Месна заједница Србобран, уз подршку локалне самоуправе, поклонила је 650 пакета са школским прибором за ученике од првог до четвртог разреда у све четири школе у општини Србобран.

Детаљније

Дневник: Представљен План управљања отпадом

Регионални центар за управљање отпадом за потребе Новог Сада и општина Врбас, Темерин, Србобран, Жабаљ, Бачка Паланка, Бачки Петровац и Беочин требало би да буде завршен до 2024. године, бар тако предвиђа Нацрт Регионалног плана управљања отпадом 2019-2028 који је, у оквиру јавне расправе, представљен заинтересованој јавности у Скупштини града Новог Сада.

Детаљније

"Учим + Знам = Вредим" - Владимир Голуб

Владимир Голуб ђак је генерације у Основној школи "Жарко Зрењанин Уча" у Надаљу, за претходну школску годину. И он је члан тима најбољих ученика, који су део пројекта "Учим + Знам = Вредим", осмишљеним са циљем да промовише најбоље ученике основних и средњих школа Новог Сада и шест општина Војводине, међу којима је и општина Србобран.

Детаљније

"Учим + Знам = Вредим" - Сања и Јована

Сања Вујиновић и Јована Мркшић најбоље су ученице Гимназије и економске школе "Светозар Милетић". Сјајни резултати које су оствариле увели су их у пројекат "Учим + Знам = Вредим", међу најбоље ученике основних и средњих школа у неколико војвођанских општина и Новом Саду.

Детаљније

"Учим + Знам = Вредим" - Никола Станојевић

Серијал "Учим + Знам = Вредим", који свакодневно у листу Дневник доноси приче о најбољим ученицима основних и средњих школа у општини Србобран, али и у још пет општина и граду Новом Саду, стигао је до Николе Станојевића, у прошлој години ђака генерације Основне школе "Вук Караџић".

Детаљније

"Учим + Знам = Вредим" - Мирјана Вујин

Лист Дневник наставио је представљањем најбољих ученика образовних установа у општини Србобран, који су били део великог пројекта "Учим + Знам = Вредим". Данас је на реду Мирјана Вујин, у прошлој школској години ђак генерације Основне школе "Петар Драпшин" у Турији.

Детаљније

"Учим + Знам = Вредим" - Владимир и Јована

Новосадски лист Дневник у броју од 15. јануара донео је причу о Владимиру Ћурчину и Јовани Михајловић, најбољим ђацима Основне школе "Јован Јовановић Змај". Ово двоје младих људи својим школским резултатима заслужило су да буду део пројекта "Учим + Знам = Вредим", који промовише најбоље ученике основних и средњих школа Новог Сада и шест општина Војводине.

Детаљније

Срећна Нова година!

Нова година по јулијанском календару весело је дочекана и на Тргу слободе у Србобрану. Уз концерт бенда Апсолутно романтично, уз кувано вино, чај и туријске кобасице, дружило се и забављало више стотина Србобранаца, које хладно време није спречило да у Нову годину уђу са главног градског трга.

Детаљније

Краљевина Србија победник Меморијала "Јовица Тешић Јоле"

Екипа Краљевина Србија победник је Меморијалног фудбалског турнира "Јовица Тешић Јоле", који је у суботу завршен у Србобрану. Овогодишњи шампиони савладали су у финалу екипу Фортуне из Бечеја, резултатом 2 : 1, и тако одбранили шампионски пехар који им је припао и претходне године. Победницима је припало 300.000, а вицешампионима 150.000 динара.

Детаљније

Почиње упис у војну евиденцију

Министарство одбране Републике Србије позива сва лица мушког пола рођена 2002. године и старијих годишта (1990 - 2001.), која нису уведена у војну евиденцију, да се јаве ради извршења, законом прописане, обавезе увођења у војну евиденцију.

Детаљније