Српски  Magyar 

Средњошколцима помоћ од по 10.000 динара

Скупштина општине Србобран усвојила је данас Одлуку о додели једнократне новчане помоћи ученицима средњих школа са територији општине Србобран, који су држављани Србије, према којој ће наредних дана сваки средњошколац добити 10.000 динара. Усвајање ове одлуке био је главни разлог за сазивање XXXVII седнице локалног парламента, и то по хитном поступку.

Детаљније

Обележен Дан школе "Јован Јовановић Змај"

Основна школа "Јован Јовановић Змај" обележила је данас Дан школе. Овогодишња приредба поводом празника ове образовне установе тематски је била посвећена лику и делу песника романтичара и револуционара Петефи Шандора, рођеног као Александар Петровић, и то пре пуна два века.

Детаљније

Трибина "Још увек возим" за средњошколце

Савет за безбедност саобраћаја општине Србобран и Канцеларија за локалне економски развој, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, Савезом параплегичара и квадриплегичара Србије и Гимназијом и стручном школом "Светозар Милетић", организовали су данас трибину под називом "Још увек возим", посвећену унапређењу безбедности у саобраћају за ученике средње школе.

Детаљније

Милици Шпадијер уручен "Ленкин прстен"

Милици Шпадијер, младој песникињи из Београда, синоћ је уручена књижевна награда "Ленкин прстен" за најбољу љубавну песму на српском језику објављену у претходних годину дана, од доделе награде 2022. године. Милица је награђена за песму "Љубав" која је објављена је у Летопису Матице српске, Нови Сад, октобра 2023. године. Одлуку о лауреату за 2023. годину једногласно је донео трочлани жири који су чинили: др Зоран Ђерић (председник), др Драгана В. Тодоресков (чланица) и Биљана Пушкар (чланица).

Детаљније

Обележен љубичасти 17. новембар

Надаљчани су и овог 17. новембра, сада већ традиционално, обележили Светски дан превремено рођених беба. У тону препознатљиве љубичасте боје, они су још једном исказали дивљење према малим херојима, пожелели им да што пре "стигну" своје вршњаке у развоју, али и позвали друштво и надлежне да се још снажније осврну на овај проблем и обезбеде све најсавременије медицинске услове за брз опоравак и раст превремено рођених беба.

Детаљније

Обележен Дан школе "Петар Драпшин"

Основна школа "Петар Драпшин" обележила је данас Дан школе. За свечану прилику припремљена је ученичка приредба, представљање тек дела знања, талената и вештина које деца из Турије усвајају и развијају у својој образовној установи, уз подршку учитеља и наставника. 

Детаљније

Службени лист