Српски  Magyar 
   Матија Бећковић добитник је новоустановљене награде "Ленкин прстен", која је први пут додељена за најлепшу љубавну песму на српском језику. Награду коју додељује Дом културе у Србобрану, Бећковић је добио за песму "Парусија за Веру Повлодољску".
   - Обичаји не дозвољавају добитнику награде да ту награду и хвали, али опростићете ми ако кажем да ми је ово најмилија награда од свих које сам добио. Није чест случај да најлепша песма буде посвећена најлепшој девојци једнога народа и да та девојка буде из најплеменитије породице града Србобрана. Ленка Дунђерски је надахнула великог песника Лазу Костића да је у песми обесмрти. Изузетна ми је част што сам први добитник тек установљене награде "Ленкин прстен" - рекао је Матија Бећковић приликом преузимања награде.
   Према речима Бећковића, рекло би се да ова награда одувек постоји и да се не додељује први пут, али векови ће то антидатирати и људи ће мислити да је то тако и било.
   - Награда је са пуним песничким и метафизичким оправдањем припала Матији Бећковићу, за изванредну песму која ће крупним словима бити уписана у историји српског песништва. Није чудо што су се наизглед случајно поклопила два догађаја, а то је да у истој години буде објављена сјајна Бећковићева песма и да се оснује награда која подсећа на Ленку Дунђерски као незаборавну готово митску инспирацију Лазе Костића - рекао је Негришорац.
   Награду "Ленкин прстен", Бећковићу је уручио Милан Дунђерски, који је пре неколико година дошао на идеју да се у част Ленке Дунђерски оснује књижевна награда за најлепшу љубавну песму. У част чувене Србобранке, између две годишњице њеног рођења, награда која је први пут установљена додељиваће се крајем новембра сваке наредне године.
С. ВУЧАНОВИЋ