Српски  Magyar 

У току акција бесплатне стерилизације паса

У општини Србобран у току је велика акција бесплатне стерилизације власничких паса и паса луталица. Захвати се врше у Ветеринарској амбуланти "Парк вет" Срђана Срђанова, у Политовој улици бр. 14.

"Услуга бесплатне стерилизације је професионална и потпуно безбедна, а пси који прођу кроз третман добијају антибиотску и све друге заштите. Само је потребно да власници паса доведу своје љубимце и тако трајно реше проблем са нежељеном репродукцијом. Псе са улице на стерилизацију доводе активисти Удружења за заштиту права животиња 'БАК'. До сада смо стерилисали деведесетак паса и надамо се да ћемо и ове године приближно стићи број интервенција у прошлој години, а то је 207", рекла је Светлана Ђорђин, председница Удружења "БАК".

Средства за ову важну акцију и ове године обезбедила је Фондација "Брижит Бардо", чија је представница недавно посетила Србобран, састала се са представницима Удружења које води пројекат, као и са представницима локалне самоуправе, и на лицу места се уверила како протиче акција. "Важно нам је да су финансијери акције задовољни начином на који се акција спроводи и резултатима који су постигнути. Због тога имамо најаву да би следеће године у Србобран могли стићи волонтери Фондације како би нам помогли у реализацији акције", рекла је Ђорђин и истакла да "БАК" и "ПАРК ВЕТ" неће одбити ни власничке псе из суседних градова, јер је важно зауставити раст броја популације паса, посебно када се нико не брине о њима.