Српски  Magyar 

Откуп кућа за избеглице

Фонд  за  пружање  помоћи  избеглим, прогнаним и расељеним лицима расписао је јавни позив за пружање помоћи за стамбено збрињавање избеглих, прогнаних и расељених лица откупом сеоских кућа са окућницом. Јавни позив се расписује за лица која имају пребивалиште, односно боравиште у општинама Србобран, Врбас, Бечеј, Бачка Паланка, Вршац, Жабаљ, Житиште, Зрењанин, Инђија, Кикинда, Кула, Рума и Тител. На овај начин, у јуну ове године, једној избегличкој породици додељена је кућа у Надаљу.
 
Јавни позив се расписује за лица која су у складу са законом имала статус избеглих, прогнаних и расељених лица са боравиштем, односно пребивалиштем, на територији  Аутономне  Покрајине Војводине до дана оснивања Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима (21. децембра 2006. године), смештена су у колективним центрима или су у подстанарском односу, а која имају намеру да остану и живе у локалној заједници у којој имају боравиште и баве се пољопривредном производњом. Mаксималан износ средстава за пружање помоћи за стамбено збрињавање по кориснику износи 6.000 евра, у динарској противвредности по средњем курсу НБС на дан исплате, од чега је 50% средстава неповратно, а преосталих 50% се враћа Фонду најкасније до 10 година од момента доделе средстава.
  Јавни позив је отворен до 30. новембра 2010. године. Прецизне информације у вези са јавним позивом могу се добити на адреси http://www.fondajnfort.rs у Фонду за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, Нови Сад, Булевар Михајла Пупина 25, или на телефон 021/475 42 95.