Српски  Magyar 

Одржана 16. седница Општинског већа

Дана, 15.10.2010. године, у „Малој сали“ Скупштине општине Србобран одржана је 16. седница Општинског већа. Седницом је председавао Бранко Гајин  – председник Општине Србобран и Општинског већа, а седници је присуствовало седам чланова Општинског већа. На дневном реду седнице било је 13 тачака дневног реда.
  Након усвајања записника са 15. редовне седнице Општинског већа, Општинско веће је анализирало алармантно стање крађа пољопривредних усева и сече дрва у атару општине Србобран и донело Закључак којим се инсистира да овлашћена лица Полицијске станице Србобран обавезно асистирају приликом позивања од стране радника Службе заштите и надзора Општинске управе Србобран, посебно у случају спречавања и откривања крађе пољопривредних усева са њива и неовлашћене сече дрва у атару Општине Србобран.

  Након тога Општинско веће је донело Закључак о прихватању Извештaја о извршењу буџета општине Србобран за период јануар – септембар 2010. године и исти упутило Скупштини општине Србобран на разматрање и усвајање.
Општинско веће је донело Одлуку о расписивању и објављивању конкурса за доделу средстава остварених од производње нафте и гаса за 2010. годину, као и Решење о коришћењу средстава сталне буџетске резерве.

  Општинско веће је донело Закључак о прихватању Програма пословања ЈП „Дирекција за урбанизам и изградњу општине Србобран“ Србобран за 2011. годину, Извештаја о раду за школску 2009/2010. годину и Годишњег плана рада за школску 2010/2011. годину Установе за предшколско васпитање и образовање „Радост“ Србобран и Извештаја о раду и финансијском пословању за 2009. годину са Планом и програмом рада Месне заједнице Турија за 2010. годину и исто упутило Скупштини општине Србобран на разматрање и усвајање.
На овој седници донето је Решење о давању сагласности на постављење секретара Месне заједнице Турија.

  На Молбу Савета МЗ Надаљ за решавање проблема у вези велике фреквенције саобраћаја тешких камиона-шлепера кроз Надаљ, Општинско веће је донело Закључак којим апелује на овлашћена лица Полицијске станице Србобран да у циљу ублажавања наведеног проблема врше појачану контролу саобраћања тешких камиона-шлепера преко пута М22.

  Жалбе АД „Будућност“ Нови Сад на решења ЈП „Дирекција за урбанизам и изградњу општине Србобран“  као и Жалбу Орешчанин Мирка на решење комуналног инспектора Општинске управе Србобран су  одбијене, као неосноване.

  Општинско веће је окончало рад 16. седнице у 11,20 часова.