Српски  Magyar 

Међународни дан старијих особа

  Поводом обележавања 01. октобра, Међународног дана старијих особа Центар за социјални рад општине Србобран организоваће у петак својим најстаријим штићеницима малу свечаност. Уз помоћ локалне самоуправе и Црвеног крста, најстарији Србобранци имаће прилику да присуствују филмској пројекцији услуга и подршке које Центар за социјални рад пружа као подршку за бољи живот у локалној заједници. Након пројекције следи дружење. 
  „Желимо да свака година живота старијих особа буде једнако квалитетна и не идемо оном 'додати животу године', већ 'додати живот годинама'. Са нама ће првенствено бити наши старији суграђани који живе у хранитељским породицама, што је услуга коју успешно развијамо, на обострано задовољство, последњих година. Потврда да се ради о доброј услузи је један наш суграђанин који управо на  Међународни дан старијих особа напушта смештај у дому и враћа се у свој родни град, у хранитељску породицу“, саопштила је Бисерка Веселиновић, директорка Центра за социјли рад. Према њеним речима, до сада је смештај у хранитељским породицама користило 29 старијих лица, а тренутно га користи 19 особа, што је међу најбољим резултатима у Војводини. „Само Суботица овако интезивно развија ову услугу. Од укупног броја оних који се јављају са захтевом за смештај, две трећине траже хранитељску породицу, што је веома добро“, рекла је Веселиновић.
  Као и до сада, Клуб за стара и инвалидна лица узеће учешћа на традиционалној јесењој манифестацији у Темерину. „Клуб за дневни боравак пензионера који окупља одрасла инвалидна лица и старије, али и децу која волонтирају, представиће се интересантним рукотоворинама од природних материјала, с циљем да укажемо на богатство нашег поднебља и његове потенцијале“, рекла је Веселиновић.