Српски  Magyar 

Реконструкција биоскопа

   Радници Грађевинског предузећа „Ингениум пројект“ завршили су радове на хидроизолацији и уређењу фасаде зграде биоскопа у центру Србобрана, изузимајући кречење, и прешли на реконструкцију и уређење ентеријера објекта.
  „За правом и функционалном наменом овог објекта дуго смо трагали, пошто се у последње време показало да се биоскопи не могу одржати ни у много већим градовима. Некада смо објекат нудили и као пословни простор разним пословним људима, али без успеха. Зато смо одлучили да делимично променимо намену објекта и опремимо простор тако да ће моћи да функционише као биоскоп, мало позориште, сала за вежбање или место за књижевне вечери и трибине“, рекао је приликом облиска радова Бранко Гајин, председник општине Србобран.
  Гајин је истакао да ће сала након реконструкције имати раван под, са столицама које се у сваком тренутку могу монтирати и демонтирати, у зависности од потребе.
   „Објекат ће се користити и током зиме јер је планирано инсталирање ИЦ гасних грејача. Салу ће за своје потребе моћи да користе и фолклорне групе, за увежбавање кореографија. Бина ће бити повећана, како би се на њој могле изводити и неке мање позоришне форме, као моно или дуодраме, књижевне вечери или концерти ученика музичке школе“, рекао је Гајин. Обнова биоскопа финансира се из донације коју је за општину Србобран обезбедила Нафтна индустрија Србије, и делом из кредитног аранжмана који је издвојен за општинске установе културе.