Српски  Magyar 

Гајин поднео оставку

Поштујући одлуку Агенције за борбу против корупције о незаконитости истовремног вршења више функција и оцену Уставног суда о њеној уставности, председник општине Србобран Бранко Гајин поднео је оставку на место посланика у Скупштини АП Војводине. Он ће убудуће обављати само функцију председника општине Србобран.

„Поднео сам оставку на место посланика у војвођанском парламенту. Тачније, још 30. марта 2010. године поднео сам оставку Агенцији за борбу против корупције на место посланика. У њој сам децидно и јасно рекао да од тренутка када Уставни суд донесе одлуку да је све учињено по закону, остајем на месту председника општине. Суд је донео ту одлуку и ја је поштујем. Остајем на месту председника општине Србобран јер сматрам да, пре свега, овде треба довршити започете послове и пројекте и они су много значајнији“, рекао је Гајин.

Он сматра да је демагошка и непотребна представа било постављање питања да ли спорни функционери могу бити посланици и председници општина. „Не желим да коментаришем одлуке суда и ја је поштујем и поступам по њој, као и сваки други грађанин, али морам рећи да није тачна прича да у земљама Евроспке уније то није дозвољено. Пример је наш град побратим, Орошхаза, чији је градоначелник Данчо Јожеф уједно и посланик у мађарском парламенту. Ипак, за мене нема дилиме и поштујем одлуку Уставног суда“, рекао је Гајин.