Српски  Magyar 

Помоћ за интерно расељене

altПородице интерно расељених лица које су смештене у неадекватном стамбеном простору на територији општине Србобран имају могућност да добију помоћ у грађевинском материјалу, како би трајно решили своје проблеме. Њиховим захтевима бавиће се Комисија за избор корисника новчане помоћи и израду правилника о условима и критеријумима за доделу помоћи у грађевинском материјалу, која је расписала оглас за подношење захтева за доделу ове врсте помоћи.

За подношење захтева потребно је да су подносилац и чланови његовог домаћинства регистровани као интерно расељена лице, да су смештени у неадекватном простору, да је лице држављанин Републике Србије, да интерно расељено лице не поседује непокретност у Србији ван КиМ или у другој држави, а којом могу да реше своје стамбено питање, да није укључен у неки други пројекат за трајно решавање стамбеног проблема, да није повратник из миграције у треће земље, да интерно лице није обновило или отуђило непокретност на КиМ, да поседује неуслован стамбени објекат или плац са започетом градњом, да поседује неопходну документацију о власништву стамбеног објекта, потребне грађевинске и друге дозволе и потврду надлежног органа да је у току поступак легализације. Помоћ се одобрава као једнократна и бесповратна у грађевинском материјалу неопходном за обезбеђивање основних услова становања, а највише до 440.000 динара по подносиоцу захтева. Комисија ће одредити износ за сваког корисника појединачно.

Комисија ће разматрати само благовремено поднете и потпуне пријаве. Образац пријаве и обједињене изјаве, као и све додатне информације, могу се добити у Општинској управи, Трг Слободе 2, Србобран, канцеларија бр. 4, или на број телефона 021 / 730 - 020 локал 106. Оглас је отворен до 26. августа 2011. Пријаве се достављају путем писарнице Општинске управе, канцеларија бр. 18, од 07.00 до 14.00 часова.