Српски  Magyar 

Сигурна испорука електричне енергије

Srbobran - trafo stanicaДа би подигла поузданост у испоруци електричне енергије и створила један од најважнијих предуслова за развој привреде у општини Србобран, „Електровојводина“ је санирала трансформаторску станицу 35 / 20 kW Србобран мини, која електричном енергијом снадбева више од 3.000 купаца свих категорија. Реновирану трафо станицу у рад су пустили др Тихомир Симић, директор „Електровојводине“, Бранко Гајин, председник општине Србобран, и Мирко Мајсторовић, директор „Електродистрибуције Нови Сад“. У трафо станицу која енергијом опскрбљује 2.759 домаћинстава и 258 пословних објеката, уложено је око 70 милиона динара. 

„Делим задовољство што данас имамо прилику да у Србобрану пустимо у рад реновирани и битно унапређени систем на локацији трафостанице Србобран мини, који нам гарантује поузадно снадбевање у периоду који следи, за домаћинства и провредне субјекте. Стратешко опредељење 'Електровојводине' у 2011. години је да своје тежиште помери ка јачању средњонапонске мреже и обезбеђење квалитета у снадбевању на 20 kW и 10 kW напону. То је за нас испуњавање наше основне обавезе и позиционирање као партнера, данас и у будућности“, рекао је приликом отварања Симић. Он је похвалио сарадњу са србобранском локалном самоуправом у пројекту реновирања трафо станице, посебно у светлу стварања услова за покретање нових индустријских погона и отварање нових радних места.

„Захваљујем се 'Електродистрибуцији Нови Сад' и 'Електровојводини' на учињеном напору и што су 'погледали' на Србобран. У прошлом мандату ми је речено да је овакав објекат у десетогодишњем, па и петнаестогодишњем плану, а сада, пре свих планова и рокова, урађено је нешто што је било јако битно за општину Србобран. Пре свега било је битно за функционисање наше индустријске зоне. Око 40 одсто наше индустријске зоне опремили смо инфраструктурно, али и ти моћни трафои које смо направили нашим средствима, били би скроз неупотребљиви без оваквог објекта, који доводи квалитетну индустријску струју до наших парцела“, рекао је Гајин. Он је подсетио да се пре годину дана, када је са радом почео маркет „Меркатор“, догађало да делови насеља остану без струје, али се сада то трајно решава пуштањем у рад снажног трафоа. „Оваквим објектом омогућује се нормално функционисање индустријске зоне и редовно снабдевање домаћинстава. Захваљујем се и Влади АП Војводине на лобирању за реализацију овог пројекта“, рекао је Гајин.