Српски  Magyar 

Велико спремање Србије и Србобрана

Акција „Велико спремање Србије" биће организована, поводом Дана заштите животне средине, у суботу 4. јуна, на подручју целе Србије, најавили су организатори. Овогодишња акција је прилика да сви, у складу са могућностима, дају лични допринос чистијој животној средини, саопштено је из канцеларије акције "Очистимо Србију", која је и прошле године организовала исте активности.
Акцији ће се, као и 2010. године, придружити и општина Србобран.

„Позивамо све становнике општине да нам се придруже у акцији чишћења Србије, односно чишћења општине Србобран за нас. У штаб за спровођење акције укључена су предузећа и јединице локалне самоуправе и добродошао је сваки савет, свака нова локација за коју неко зна да би се могла и требала очистити, сваки потез који ће појединци учинити како би нам свима било чистије и лепше“, саопштила је Меланија Јерков, директорка ЈКП „Градитељ“.

Учешће у акцији или пријава локација за чишћење може се обавити на телефоне: 730 197 – ЈП „Дирекција за урбанизам и изградњу“, 730 133 – Месна заједница Србобра, 731 279 Центар за спорт и туризам, 730 020 - Општина Србобра, и 730 158 - ЈКП „Градитељ“. Приоритетне локације за чишћење су прилазни путеви насељима, обале река и језера, паркови, излетишта, заштићена природна добра и друге локације за чије одржавање нису довољни капацитети комуналних предузећа. Сви учесници добиће рукавице и вреће за одлагање отпада.