Српски  Magyar 

Веће шансе за запошљавање Рома

Канцеларија за инклузију Рома АП Војводине, уз подршку Покрајинског секретаријата за рад, запошљавање и равноправност полова, организоваће у понедељак, 16. маја, у Србобрану представљање пројекта „Побољшање запослености Рома на територији АПВ“. Реализација овог програма је од виталног значаја за побољшање социјалне и материјалне позиције Рома, као и њиховог запошљавања, самозапошљавања и обучавања. На презентацији ће говорити Душко Јовановић, директор Канцеларије за инклузију Рома АПВ, Мирослав Васин, покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова, као и представници пројектног тима.

Циљ пројекта је унапређење друштвено економског развоја и друштвена инклузија ромске заједнице у Војводини, а посебни циљ пројекта је стварање нових могућности за запошљавање за чланове ромске националне заједнице, путем повећавања мотивисане радне снаге која има неопходне квалификације у сектору производње и услужној делатности. Пројекат ће се реализовати у општинама Србобран, Нови Кнежевац, Кикинда, Сомбор, Апатин, Кула, Бечеј, Житисте, Оџаци, Жабаљ, Зрењанин, Нови Сад, Беочин, Инђија, Рума, Пећинци, Панчево, Ковин, Бела Црква и Сента.
Укупна вредност пројекта је 237.794 евра, Европска унија финансира пројекат у износу од 208.994 евра, док је Канцеларија за инклузију Рома обезбедила 28.800 евра. Пројекат траје до 11. фебруара 2013. године. Представљање пројекта у Србобрану заказано је за 19.00 часова, у Сали за седнице Скупштине општине.