Српски  Magyar 

17. седница СO Србобран

Дана, 18. фебруара 2011. године одржана је 17. седница Скупштине општине Србобран. Поред предложених 11. тачака, одборници су прихватили и 2 предлога за допуну дневног реда, тако да је исти сачињавало укупно 13 тачака дневног реда.

После усвајања записника са 16. седнице Скупштине општине Србобран, одборници су донели Одлуку о оснивању Савета за међунационалне односе општине Србобран, Одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Србобран за 2010. годину и Одлуку о престанку рада Фонда за противпожарну заштиту општине Србобран.Након тога донета су решења о давању сагласности на Програм пословања ЈП „Дирекција за урбанизам и изградњу општине Србобран“ за 2011. годину и Програм пословања ЈКП „Градитељ“ Србобран за 2011. годину као и закључак о прихватању Програма рада Међуопштинске радне групе за управљање отпадом за 2011. годину.
На предлог председника општине Србобран Скупштина општине  је донела Решење о  разрешењу члана Општинског већа, Орњаков Драгана, и Решење о избору новог члана Општинског већа, Танасијин Валерије.
У наставку рада Скупштина је донела Решење о измени Решења о именовању председника и чланова Мандатно имунитетске комисије и Решење о допуни Решења о именовању председника и чланова органа управљања Дома здравља „Др Ђорђе Бастић“ Србобран
После дуже расправе по допуњеној тачки дневног реда која се односила на манифестацију „Кобасицијада“ у Турији, одборници су закључили да је углед манифестације „Кобасицијада“ је превазишао дешавања на самој манифестацији. Подржан је став Општинског већа да удружење „Кобасицијада“ и сама манифестација морају да ускладе рад са финансијским, ветеринарским, здравственим и осталим позитивним прописима који се односе на справљање, чување и стављање хране у промет. Поред тога закључено је и да се од надлежних инспекцијских органа захтева да изврше контролу рада удружења „Кобасицијада“ у односу на позитивне законске прописе који регулишу ову материју. Такође је подржан став Општинског већа да се финансијски не помаже удружење „Кобасицијада“ из разлога њихове лоше сарадње са локалном самоуправом и финансијске недисциплине.
Поводом поднете иницијативе одборника Зурковић Горана за отварање народне кухиње у Србобрану након расправе  одборници су закључили да надлежне службе Општинске управе у сарадњи са Центром за социјални рад, Црвеним крстом и другим институцијама сниме стање потреба за оснивање Народне кухиње, неопходна средства, како материјална тако и финансијска, потребна за опремање и почетак рада као и нормално функционисање, и да о утврђеним чињеницама извести Скупштину општине Србобран.
На крају седнице одборничка питања су поставили Вујић Дражен, Јојкић Александар и Михајловић Душан.

Рад по 17. седници Скупштине општине Србобран окончан у 15,20 часова.