Српски  Magyar 

Потврђене још три листе кандидата

Општинска изборна комисија донела је решења о проглашењу још три лсите кандидата за нови састав Скупштине општине Србобран, који ће се бирати на локалним изборима 06. маја. На 6. седници Општинска изборна комисија је прогласила изборну листу подносиоца „Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István – Савез Војвођанских Мађара - Пастор Иштван“, и донела решење о испуњености услова за одређивање својих представника у проширени састав ОИК Србобран.

На истој седници донето је решење о проглашењу изборне листе подносиоца „Ивица Дачић - Социјалистичка партија Србије (СПС), Партија уједињених пензионера Србије (ПУПС)“, а затим и решење за изборну листу подносиоца ГГ „Покрет за промене – ДР Илија Газепов“. И ове листе добиле су решења о испуњености услова за одређивање својих представника у проширени састав Општинске изборне комисије. Такође, ОИК је утврдио прошири састав тела које ће спроводити локалне изборе представницима листе „Покренимо Србобран – Томислав Николић (Српска напредна странка, Нова Србија)“.

У припремама за изборе за нови сазив Скупштине АП Војводине по већинском систему, Изборна комисија за изборну јединицу 49 Србобран, на својој 3. седници, донела је решење о потврђивању предлога кандидата Радивоја Парошког, кога је предложила листа „Покренимо Војводину – Томислав Николић (Српска напредна странка, Нова Србија, Покрет социјалиста, Покрет снага Србије – БК)“.