Српски  Magyar 

Стотине прегледаних на Базару здравља

Дом здравља „Др Ђорђе Бастић“, заједно са партнерима, организовао је данас у Позориштанцету мини Базар здравља. Велико интересовање грађана и велики број извршених прегледа и анализа приморало је да, изузев екипа Хитне помоћи, сви здравствени радници из ове установе буду ангажовани на Базару здравља. Због тога је одредница мини остала само у називу активности, а по свему осталом први овогодишњи Базар здравља био је велики и поново веома успешан, као и онај прошлогодишњи, организован у центру Србобрана. Као и увек, сви заинтересовани имали су прилику да на лицу места ураде низ анализа и прегледа, без чекања, оверених књижица и упута. Мерио се, између осталог, ниво шећера у крви, масноће и триглицериди, крвни притисак, затим радили офтамолошки, ЕКГ и многи други прегледи, уз дељење важних савета за очување здравља.

„За дорбо здравље најважнија је примарна здравствена заштита. Зато организујемо овакве скупове где на једном месту можемо добити увид у основну здравствену слику појединца и, уколико је потребно, упутити га на даље прегледе. На време откривена болест може да се успешно лечи и неопходно је имати овакве активности редовно. Дом здравља успео је да организује Базар здравља и имамо обећања да ћемо добити помоћ локалне самоуправе у овом пројекту, али и даље апелујем, не само на локалну самоуправу већ и на покрајину и републику, да помогну овакве манифестације у свим срединама зарад очувања здравља грађана. Прегледали смо више стотина грађана и то је најбоља потврда неопходости оваквих акција“, рекао је др Илија Газепов, заменик начелника Опште праксе у ДЗ „Др Ђорђе Бастић“. Он је најавио да ће у скорој будућности, у циљу унапређења здравља, али и навика грађана, лекари и особље Дома здравља „Др Ђорђе Бастић“ обићи многе србобранске установе, организације и удружења и на лицу места вршити многе врсте прегледа. „Сличне прегледе вршићемо међу полицијацима, ватрогасцима, члановима организација попут ловачких, риболовачких или удружења 'Туријска кобасицијада', јер желимо да их научимо да је превенција најбоља заштита“, рекао је др Газепов.

Помоћ србобранским здравственим радницима на мини Базару здравља дали су и особље фирми Југолаб, Мединик и Спектол, са својим услугама и производима.