Српски  Magyar 

Сертификат за општину Србобран

Председник Владе Војводине др Бојан Пајтић уручио је јуче представницима војвођанских општина сертификате о стицању знања у области преговарања са страним инвеститорима. Кроз пројекат под именом „Подизање капацитета представника општина Војводине на тему комуникација и преговарање са инвеститорима“ прошла је и општина Србобран, тако да је сертификат у њено име примио Драган Шарчев, начелник Општинске управе. За општину Србобран кроз обуку је прошао Сава Пивнички из Центра за развој ресурса. Пројекат је реализовао ВИП Фонд АП Војводине, у сарадњи са експертима из организације ЦЕФЕ Србија и финансијску подршку немачке Организације за техничку сарадњу (ГИЗ).

Председник Пајтић, у присуству представника локалних самоуправа, учесника у овом пројекту, и амбасадора СР Немачке у Србији Волфрама Маса, истакао је да због значаја који Војводина придаје подршци страним инвститорима, није зачуђујућа чињеница да крајем новембра у покрајини има 3.500 незапослених мање, него у јануару ове године. „Морам да похвалим све градове и општине на територији АП Војводине, јер заиста је изванредан податак да су сви градови и свих 45 локалних самоуправа учествовали у овом програму организације ГИЗ и ВИП Фонда, те били спремни да пошаљу своје представнике. Кроз обуку је прошло 140 људи, који су сада на нивоу професионалаца из земаља западне Европе. Они су најуспешнији у свом послу, спремни да дају логистичку подршку и да сваком инвеститору обезбеде све потребне техничке предуслове за отварање њихове компаније, нових радних места, те придобију субвенцију државе и подршку локалне самоуправе и ефикасно реше све потешкоће са којима би се могао суочити. И локалне самоуправе и покрајинска Влада су сервис привредника, страних инвеститора и желимо да наставимо са овим трендом“, поручио је Пајтић.

Директор ВИП Фонда Бранислав Бугарски истакао је да је обука запослених у локалним самоуправама трајала два месеца, „Знање преговора са инвеститорима значајно је и пресудно када је реч о истицању нашег окружења као поузданог и атрактивног за партнере из иностранства. Ово је само још један од инструмената којим се у Војводини жели направити што боља инвестициона клима“, рекао је Бугарски.