Српски  Magyar 

Попуст за редовне платише

Управни одбор и руководство Јавног комуналног предузећа „Градитељ“ прихватили су иницијативу председника општине Србобран Бранка Гајина и донели одлуку да се свим корисницима услуга за испоручену воду и уклоњено смеће отпише камата на дуговања, уколико до краја године исплате главницу дуга.

Према речима Меланије Јерков, директорке ЈКП „Градитељ“, ако се дуговања за пружене комуналне услуге измире до 29. децембра корисницима ће бити отписана камата на дуговања из целе 2011. године. „Значи, ако је неко каснио са плаћањем у јануару, фебруару или марту и на основу тога има обрачунату камату, сва камата ће бити отписана, уколико се до наведеног датума исплати главница. Ако би сви грађани платили своје дугове након ове одлуке, 'Градитељ' би корисницима опростио потраживање од чак 1,7 милиона динара“, рекла је Меланија Јерков. Она је појаснила да се укупни износ камате тренутно не види на рачуну због немогућности да програмери у кратком року појединачно обрачунају ове износе на више хиљада рачуна, али ће бити исказано као умањење на наредном рачуну онима који плате главницу. „Ставка 'камата' на сваком рачуну односи се на камату за дуговање из претходног месеца, док се остала камата налази у ставци 'стари дуг', одакле ће се и умањивати приликом плаћања“, рекла је Јерков.

Управни одбор овог предузећа донео је и одлуку да се свим редовним платишама рачуна за испоручени гас одобри попуст од пет одсто. „Они потрошачи гаса који немају стари дуг и који своје обавезе измире до 15. у месецу добиће на следећем рачуну умањење од пет одсто. Одлука се односи на домаћинства и трајаће до краја грејне сезоне“, рекла је Јерков.