Српски  Magyar 

Суфинансирање запошљавања у 2012. години

Министарство економије и регионалног развоја Владе Србије и Национална служба за запошљавање позвали су јединице локалне самоуправе да се укључе у суфинансирање програма или мера активне политике запошљавања у 2012. години. У складу са Националним акционим планом запошљавања за 2012. годину, учешће у финансирању програма или мера обезбедиће се кроз субвенције за самозапошљавање, затим субвенције послодавцима за запошљавање на новоотвореним радним местима, обуке за тржиште рада, као и кроз јавне радове.

Услов за одобравање учешћа у финансирању програма или мера је да јединица локалне самоуправе има формиран локални савет за запошљавање, затим усвојен локални акциони план запошљавања за 2012. годину, обезбеђено више од половине потребних средстава за финансирање одређеног програма или мере, као и усклађене програме или мере са приоритетима и циљевима локалног економског развоја и локалног тржишта рада. Јединица локалне самоуправе, односно територијална аутономија, која у оквиру локалног акционог плана запошљавања обезбеђује више од половине средстава потребних за финансирање одређеног програма или мере активне политике запошљавања, може поднети захтев за учешће у финансирању тог програма или мере.

Критеријуми на основу којих се одобрава учешће у финансирању програма или мера су степен развијености општине, индикатори на локалном тржишту рада и предвиђени ефекат програма или мера и економска оправданост. Приоритет за учешће у финансирању имаће неразвијене општине и програми и мере предвиђени локалним акционим плановима запошљавања који укључују Роме, повратнике по споразуму о реадмисији, кориснике новчане социјалне помоћи и младе без квалификација.

Образац захтева може се преузети на сајту www.nsz.gov.rs и у филијалама Националне службе за запошљавање. Рок за подношење захтева је 31. јануар 2012. године.