Српски  Magyar 

Реновирана апотека у Надаљу

Након дуготрајне реконструкције данас је у Надаљу свечано почела са радом обновљена апотека. Надаљчани су у објекту крај сеоске амбуланте добили нову просторију намењену пружању апотекарских услуга, за чију је реконструкцију из општинског буџета издвојено око два милиона динара. У присуству многих Надаљчана и запослених у Дому здравља „Др Ђорђе Бастић“, апотеку су отворили Бранко Гајин, председник општине Србобран, и др Воја Вуковић, директор србобранског Дома здравља.

„Част ми је и задовољство што смо се овде окупили да после дужег времена неулагања у овај објекат, свечано отворимо и грађанима на употребу предамо нову апотеку. Објекат је адаптиран и реновиран по стандардима које од нас тражи Министарство здравља и друге релевантне организације. До овога не би дошли без локалне самоуправе која је пружила несебичну помоћ нашем Дому здравља, на чему им, у своје име и у име запослених, неизмерно захваљујем. И поред свих проблема дочекали смо овај дан и срећни смо што вам можемо предати овакву апотеку, јер сте је заслужили“, рекао је др Воја Вуковић.

Председник општине Србобран Бранко Гајин истакао је да конкретна дела морају бити мерило рада локалне самоуправе. „Ово је само један у низу објеката у који улажемо у Надаљу. Недавно смо отворили ново забавиште, сада опремили апотеку, а следи постављање расвете од почетка Надаља до раскршћа са путем Темерин - Бечеј, како би подигли безбедност саобраћаја на овој деоници. Жао нам је што објекат апотеке није адаптиран још прошле године када смо издвојили новац за радове, али никада није касно“, рекао је Гајин и пожелео грађанима, да и поред тога што су добили савремену апотеку, што мање је посећују у потрази за лековима. Он је напоменуо да је за грађевинске радове на апотеци обезбеђено 1.260.000 динара, 350.000 динара издвојено је за намештај, а додатних 375.000 динара за радове на објекту суседне амбуланте. „Настављамо да и даље уређујемо овај здравствени објекат и план нам је да урадимо тоалет за пацијенте. Циљ нам је да друштвени стандард у селу унапредимо, а ту превасходно мислим на лепе и уређене школе, лепа и топла забавишта, исте такве здравствене установе. Не видим разлог зашто мала места не би имала исте добре услове живота као и велика“, рекао је Гајин.

Захвалност на помоћи локалне самоуправе у реновирању апотеке исказала је и мр. Јасна Чолић, начелница Апотекарске службе. Она је истакла да због издвајања новца за радове на реконструкцији, упркос тешком времену, локална самоуправа заслужује похвале, као и руководство Дома здравља, које је уложило знатну енергију да се посао покрене и доведе до краја, док су запослени у овој служби заслужни за добра идејна решења приликом реконструкције објекта.