Српски  Magyar 

Ревија боди билдинга у Србобрану

У Србобрану је у суботу одржано квалификационо такмичење за Светско првенство у боди билдингу и фитнесу. У препуној сали Позориштанцета мишићава и складно обликована тела показало је десетине такмичара и такмичарки, у више категорија, а они најбољи стекли су право да представљају Србију на Светском првенству које се 20. октобра одржава у Порторожу.

Такмичење је отворио Зоран Младеновић, председник општине Србобран. Он је свим такмичарима пожелео добродошлицу у Србобран и изразио наду да ће сличних такмичења бити и у будућности у Србобрану. „Потрудићемо се да вам увек будемо добри домаћини и да се глас о нашем месту што даље чује. Желимо да користимо сваки шансу за промоцију и развој“, рекао је Младеновић.

Стручни жири састављен од бивших шампиона боди билдинга, оцењивао је симетрију код такмичара, пропорцију тела, физичку масу, дефиницију и начин позирања. Такмичења су одржана у категорији ветерана преко 40, 50, 60 и 70 година старости, јуниори до 23 године, затим мушки фитнес и атлетик, као и женске категорије мис фигуре, мис фитнес, мис фитнес модел и мис фитнес преко 40 година старости. Победници у својим категоријама понели су са собом медаље и пехаре, а многи појединци заслужни за успешну организацију манифестације, међу којима су се нашли и представници општине Србобран, на поклон су добили захвалнице.