Српски  Magyar 

Општина Србобран на састанку СКГО

Слободанка Градинац, заменица председника општине Србобран, и Ержебет Сеги, начелница Одељења за привреду, буџет и финансије, представљале су општину Србобран на састанку челних људи градова и општина и ресорних министара поводом реформе јавних прихода. Састанак у Београду организовала је Стална конференција градова и општина.

„Поводом измена Закона о финансирању локалне самоуправе и реформе накнада, такси и других јавних прихода од значаја за локалну самоуправу, у Сталној конференцији градова и општина - Савезу градова и општина Србије, одржана је ванредна седница Председништва СКГО којој су, због важности теме, присуствовали и министар финансија и привреде Млађан Динкић и министарка регионалног развоја и локалне самоуправе Верица Калановић.

Реч је о првом званичном сусрету челника градова и општина и актуелних министара поводом реформе јавних прихода. Овом приликом представници локалних власти и Владе Републике Србије разменили су ставове и предлоге који се тичу поменутих измена. Имајући у виду тешку економску ситуацију, градови и општине су подржали иницијативу Министарства за растерећење привреде, али су апеловали да се кроз дијалог заједнички дође до најповољнијих решења како не би био нарушен рад локалних администрација. Постигнут је договор да ресорна министарства уваже одређене предлоге Сталне конференције градова и општина који се односе на финансирање локалних самоуправа. Тим поводом Стална конференција градова и општина доставиће Министарству финансија и привреде своје предлоге који се тичу измена Закона о финансирању локалне самоуправе“, објављено је на сајту Сталне конференције градова и општина.