Српски  Magyar 

Формирана нова власт у општини Србобран

Општина Србобран добила је данас нову локалну власт. За председника Скупштине општине Србобран изабран је Жељко Богојевић, а за његовог заменика Александар Јојкић. За председника општине Србобран изабран је Зоран Младеновић. Нову скупштинску већину формирали су Социјалистичка партија Србије, Партија уједињених пензионера Србије, Група грађана „Покрет за промене – др Илија Газепов“ и Лига социјалдемократа Војводине.

Пре избора руководства Скупштина општине, на седници којом је председавао најстарији одборник Душан Михајловић, феривиковани су мандати нових одборника и они су положили и потписали заклетву. Уз избор највиших органа локалног парламента, за секретара СО Србобран изабран је Милорад Савков, који је и до сада обављао ову функцију.

Скупштина општине Србобран разрешила је старе саставе сталних радних тела и изабрала нове. Такође, разрешени су чланови старог Општинског већа. Уз Младеновића, изабрани су и други органи извршне власти. За заменицу председника изабрана је Слободанка Градинац, а за чланове новог Општинског већа: Золтан Ифју – област просвете и културе, Иштван Фењвеши - облас међународне и регионалне сарадње и Национални инвестициони план, Зоран Књешко - област пољопривреде, Нестор Голупски - област привреде и екологије, Јован Туторов - област урбанизма и комуналног уређења, Зоран Дудварски - област спорта, омладине и туризма, и др Илија Газепов – област здравства и социјалне политике.