Српски  Magyar 

Позив за организовање јавних радова

Општина Србобран, у сарадњи са Националном службом  за запошљавање, расписала је Јавни конкурс за организовање и спровођења јавних радова у 2012. години. Јавни радови су мера активне политике запошљавања која предвиђа одобравање средстава за запошљавање незапослених лица са евиденције Националне службе за запошљавање и подразумева спровођење активности које предузима послодавац – извођач јавног рада, а које имају за циљ остварење одређеног друштвеног интереса.

Јавни радови се организују у циљу запошљавања првенствено теже запошљивих незапослених лица и незапослених у стању социјалне потребе, очувања и унапређења радних способности незапослених. Јавне радове спроводи послодавац – извођач јавног рада, кога одређује општина Србобран на основу јавног конкурса. Максимална дужина трајања јавног рада је 3 месеца.

За спровођење јавног рада општина Србобран исплаћује послодавцу - извођачу јавног рада средства за зараду незапосленим лицима укљученим у јавне радове, у висини од 22.000 динара, увећане за износ припрадајућих пореза и доприноса, за лица са I,  II и  III степеном стручне спреме.

Јавни радови се могу организовати и спроводити у областима одржавања и обнављања јавне инфраструктуре и одржавања и заштите животне средине и природе. Право учествовања у поступку спровођења јавних радова имају: органи јединице локалне самоуправе, јавне установе и јавна предузећа, привредна друштва, предузетници и задруге. Комплатан текст јавног позива и формулари за пријаву могу се добити у Националној служби за запошљавање Србобран или овде. Рок за подношење пријаве за јавне радове је 13. април 2012. године, а пријаве, у два примерка, се  подносе се Националној служби за запошљавање у Србобрану.

КОНКУРС ...>

ПРИЈАВА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ЈАВНОГ РАДА ...>

 

 

Службени лист