Српски  Magyar 

Покрајинска влада суфинасира развојне пројекте

Четрнаест општина са територије Бачке, међу којима је и општина Србобран, добиле су средства из покрајинског буџета за суфинансирање пројеката за реализацију локалних стратешких планова, у укупном износу од 18,5 милиона динара. Општина Србобран добила је за ову намену 895.000 динара, а уговор са Браниславом Бугарским, покрајинским секретаром за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, потписао је Иштван Фењвеши, члан Општинског већа задужен за међународну и регионалну сарадњу и НИП. Регионална развојна агенција Бачка пружиће техничку подршку општинама при имплементацији одобрених пројеката.

Потписивање уговора је обављено у Оџацима, а том приликом одржана је шеста редовна Скупштина оснивача Регионалне развојна агенције Бачка. Бугарски је изјавио да ће Покрајински секретаријат за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, у сарадњи са регионалним развојним агенцијама, радити на стварању „војвођанског стандарда“, који подразумева да свака општина у Војводини добије стратегију локалног развоја за период 2014-2020, као и да уведе „Систем 48 сати“, који ће приближити услуге локалних самоуправа грађанима. Такође, у свакој општини у Војводини биће отворене канцеларије за локални економски развој, које морају бити укључене у структуре локалних самоуправа.
„Покрајински секретаријат за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу суфинансира пројекте за реализацију приоритета из локалних стратешких планова, који доприносе уједначавању степена развијености локалних заједница у Војводини и реализацију пројеката који доприносе ефикасном управљању развојем јединица локалне самоуправе на територији покрајине“, рекао је за наш сајт мр Фењвеши, који је био овлашћен да представља општину Србобран на Скупштини оснивача РРА Бачка и потпише уговор.