Српски  Magyar 

У току припреме Спортске олимпијаде радника Војводине

Милорад Перишић и Горан Милић, председник Савеза спорт за све Војводине и председник Савеза самосталног синдиката Војводине, посетили су данас Србобран и разговарали са представницима локалне самоуправе о организацији Спортске олимпијаде радника Војводине, чији ће домаћин 2015. године бити Србобран. На састанку се чуло да су сви задаци постављени у 2012. години урађени, а то потврђују активности изабраних тела задужених за организацију манифестације и успостављенис систем који је почео да функционише. Госте из Новог Сада, заједно са сарадницима, примила је Слободанка Градинац, заменица председника општине Србобран.

Члан Припремног одбора и члан Општинског већа Зоран Дудварски упознао је госте из Новог Сада са стањем спортских терена у Србобрану и указао на неопходне радове који би требало да се изведу у циљу подизања њихове функционалности. „Премер радова сачинили су стручни људи из 'Дирекције за урбанизам и изградњу општине Србобран' и они указују да нам је потребно око 26 милиона динара за уређење свих терена. Неки терени би могли да испуне основне захтеве, али је потребно и радити на њима“, рекао је Дудварски. Он је истакао да планови предвиђају уређење два терена за рукомет са тартан подлогом, затим терена за кошарку, терена за одбојку, три терена за тенис, два терена за одбојку на песку и терена за боћање. Такође, у наведеној суми планира се и реконструкција сале за куглање, а процена трошкова ће бити извршена.

Милорад Перишић, председник Савеза спорт за све Војводине, оценио је да су будући домаћини Радничко спортске олимпијаде кренули добрим путем у организацији манифестације и да је време да се крене у реализацију елабората и пројеката. „Следећа, 2013. година је кључна за организацију манифестације. У њој морамо све покренути и популаризовати. Од тога ће зависити и наши резултати, а уверен сам да имамо довољно искуства, знања и људи да посао обавимо успешно. Србобран мора искористити ову манифестацију да се што више уради, добије што више спортских терена и објеката који се касније могу понудити за организацију још важнијих такмичења“, рекао је Перишић и истакао да ће сви већи пројекти зависити од односа са разним фондовима, Владом АП Војводине и надлежним министарствима Владе Србије. „За прављење програма Олимпијаде и њено представљање у јавности потребно је решити питање маскоте манифестације, генералног спонзора и промотера. То морамо припремити што пре“, рекао је Перишић.     
Горан Милић, председник Савеза самосталног синдиката Војводине, истакао је да је веома важно на време припремити све пројекте за радове и одмах кренути у потрагу за подршком сваке врсте.