Српски  Magyar 

Општина Србобран на „Investexpo 2012“

У Новом Саду данас је отворен VII Међународни сајам инвестиција „Investexpo 2012“ на којем је свој штанд за све посетиоце и заинтересоване улагаче припремила и општина Срборбан. На једном месту представљени су сви развојни капацитети и потенцијали општине Србобран, разни пројекти и идеје. Отварању сајма у Новом Саду присуствовали су Зоран Младеновић, председник општине, Слободанка Градинац, заменица председника, и Жељко Богојевић, председник Скупштине општине. Презентацију општине Србобран на сајму помогао је и Покрајински секретаријат за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, који је за ову намену обезбедио 90.000 динара.

„По први пут смо на сајму ове врсте и добили смо подршку за даље промовисање наше општине. Искрено речено, уз нашу жељу, на сајам смо дошли захваљујући Влади Војводине, и верујем да добро користимо шансу да се представимо посетиоцима. Припремили смо материјал који промовише наше потенцијале и кренућемо мало агресивније да представљамо наше могућности“, рекао Младеновић дочекујући на штанду Србобрана Бојана Пајтића, председника Владе Војводине. Пајтић и Младеновић су се сложили у оцени да Србобран треба да покуша да искористи свој идеалан географски положај и пољопривредне потенцијале.

Поред Пајтића, штанд општине Србобран током дана посетили су и Срђан Кружевић, нови директор „Електровојводине“, затим поједини представници АмбасадеРусије, привредници из Италије, председници општина Врбас и Бечеј, и многи други.