Српски  Magyar 

Привредници из Италије посетили Србобран

Зоран Младеновић, председник општине Србобран, примио је јуче осмочлану делегације привредника из Италије који су исказали интересовање да се упознају са потенцијалима општине Србобран и могућностима улагања у њој. Госте из Италије чинили су представници неколико великих фирми везаних за сектор енергетике и делатности које се ослањају на њу, посебно заинтересовани за улагања у Србију због будуће изградње гасовода „Јужни ток“.

„Уложили смо значајан напор да гостима презентујемо предности општине Србобран. Претходно смо организовали представљање ове четири репрезентативне фирме из Италије у 'Србијагасу' и 'Нафтној индустрији Србије', а затим и у Влади Војводине. Примио нас је Бранислав Бугарски, покрајински секретар за међурегионалну сарадњу, јер је долазак привредника из Италије интерес и целе Војводине. Он им је представио могућности улагања и на другим местима, што ми се можда није свидело, али и то је реалност. Верујем да смо успели да скренемо пажњу на општину Србобран, што јесте била суштина, али морамо се навићи и да ћемо имати и одређене неуспехе. Ако од 10 или 15 посета потенцијалних инвеститора будемо имали једну или две које ће уродити плодом, бићу веома задовољан. Морамо пуно радити да би остварили резултат, презентације нам морају бити још боље, са спремним одговорима, а од одговора на групу питања која смо добили, зависиће и даљи интерес наших гостију из Италије. Ово је једна у низу посета и верујем да ће на крају оне уродити плодом и појавом италијанских инвеститора на нашим просторима. Влада Србије исказала је спремност да нам помогне, као и Влада Војводине, а верујем да ће предности општине Србобран бити довољне да наставимо разговоре“, рекао је Младеновић.

Гости из Италије, између осталог, интересовали су се за квалитет и обученост радне снаге, за многе карактеристике средине коју су посетили, а већ у првом контакту изразили су задовољство географским положајем општине Србобран.