Српски  Magyar 

Србобрану средства за комунално опремање

Министар грађевине и урбанизма Велимир Илић потписао је данас уговор о финансирању и суфинансирању радова на изградњи комуналних инфраструктурних објеката са представницима двадесетак градова и општина, којима је додељено укупно 245 милиона динара. "На конкурсу који смо објавили пријавиле су се 24 локалне самоуправе које су испунуле све услове конкурса и данас смо се договорили да потпишемо уговоре и поделимо средства", рекао је Илић након потписивања уговора у Влади Србије, а пренео портал ekapija. Међу општинама које су добиле средства је и општина Србобран.

Илић је истакао да Министарство грађевинарства и урбанизма жели да помогне комунално опремање градова и општина у Србији. Средства су, између осталих, добили Суботица, Топола, Лесковац, Кањижа, Ужице, Чачак, Пријепоље и Сјеница. Тим средствима ће се, према његовим речима, финансирати и суфинансирати разни комунални пројекти, на пример за изградњу комуналне и канализационе инфраструктуре. Министар је рекао да су новац данас добиле општине и градови који су били најажурнији са документацијом и позвао остале заинтересоване да припреме пројекте и пратећу документацију за следећи круг доделе средстава, који ће ускоро бити реализован.

Општине и градови који су добили средства ће моћи поново да конкуришу са својим пројектима, рекао је Илић додајући да је предвиђена и помоћ за грађевину. Илић је казао да се то односи на градњу социјалних станова уз помоћ Министарства грађевине и да се тај програм већ реализује у многим општинама. Он је додао да је кренуо и пројекат "српских кућа" које ће бити грађене и за социјално становање.