Српски  Magyar 

Ново возило за Дом здравља „Др Ђорђе Бастић“

Дом здравља „Др Ђорђе Бастић“ добио је данас од Покрајинског секретаријата за здравство ново возило за превоз пацијената који одлазе на дијализу у друге здравствене установе. Овим поводом организована је свечаност у Дому здравља којој су, уз запослене и многе госте, присуствовали председник општине Србобран Зоран Младеновић, председник СО Србобран Жељко Богојевић и члан Општинског већа задужен за здравство др Илија Газепов.

„Стављамо у употребу ново возило на задовољство свих наших грађана, али и запослених у нашој установи. Возило ће служити за дијализне потребе пацијента и превоз свих осталих пацијената до установа секундарног и терцијалног нивоа заштите. Хвала др Весни Копитовић, покрајинској секретарки за здравство, на уложеном труду да се реализује договор, али и представницима локалне самоуправе који разумеју наше потребе и пружају помоћ како би увек унапређивали систем примарне заштите“, рекао је др Воја Вуковић, директор ДЗ „Др Ђорђе Бастић“.

Председник општине Србобран Зоран Младеновић је изразио задовољство што је агилност и добар рад запослених уродио увећањем возног парка. „Верујем да и на овај начин дижемо ефикасност здравствене заштите и унапређујемо рад установе. Веома смо задовољни радом Дома здравља и комплименти за то стижу и са републичког и са покрајинског нивоа власти“, рекао је Младеновић и истакао да ће локална самоуправа и даље снажно подржавати рад лекара и медицинског особља у општини Србобран.