Српски  Magyar 

НИС и Србобран потписали споразум

Нафтна индустрија Србије склопила је споразуме о сарадњи вредне око 90 милиона динара, са 10 општина и градова у Србији за реализацију пројеката у локалним срединама. Споразуме је потписао генерални директор НИС Кирил Кравченко са представницима градова Нови Сад, Ниш, Панчево, Зрењанин, Кикинда, Нови Бечеј, Србобран, Житиште, Кањижа и први пут са градом Чачком, пренео је Б92.

Захваљујући овим споразумима, општине ће моћи самостално да конкуришу за финансијску подршку НИС-а за пројекте из области спорта, културе, заштите животне средине, науке и помоћи социјално угроженим групама. Кравченко је после потписивања споразума рекао новинарима да је пракса НИС-а да сарађује са градовима и општинама у којима та компанија послује. Он је рекао да ће средства за подршку локалним срединама у 2013. години бити од прилике на истом нивоу као и прошле године, упркос економској кризи.

Од ове године средства ће бити дељена кроз јавни конкурс у оквиру кога ће сви грађани моћи да предложе најбоље пројекте које желе да буду реализовани у својим локалним срединама. Јавни конкурс ће трајати до 10. маја, а сви заинтересовани могу да се упознају са детаљима тог конкурса на сајту НИС-а www.nis.rs/konkurs

Извор: Б92