Српски  Magyar 

Јуниори Академика вицешампиони Војводине

Јуниорски тим Кошаркашког клуба Академик освојио је вицешампионску титулу у такмичењу у јуниорској лиги Војводине. Млади кошаркаши из Србобрана били су други на завршном турниру најбољих екипа из Војводине, који је протеклог викенда одржан у Центру за спорт и туризам. Ривали јуниора Академика били су њихови вршањаци из КК Спартак Суботица, КК Динамо и КК Крис – крос из Панчева, КК Стара Пазова и КК Нови Бановци. У финалном сусрету Србобранци су поражени  од екипе Спартака, резултатом 77 : 75.

Поводом овог успеха за младе кошаркаше данас је приређен пријем у општини Србобран. Њих су примили Зоран Младеновић, председник општине, Жељко Богојевић, председник Скупштине општине, и члан Општинског већа задужен за спорт Зоран Дудварски. Уз играче, пријему у згради локалне самоуправе присуствовали су и Јован Туторов, председник КК Академик, и тренер екипе Горан Крстајић. Уз срдачне честитке, током сусрета са кошаркашима представници локалне самоуправе исказали су спремност да подрже сваку акцију и пројекат усмерен на развој младих и на унапређење услова за бављење спортом. „Ово је изванредан резултат за србобрански спорт. Јуниорски погон у клубу није постојао 15 година и већ у првој сезони од обнављања рада, екипа је стигла до овог резултата. Треба напоменути да је Академик наступао са играчима годину дана млађим од ривала“, рекао је Дудварски и честитао играчима. За остварени успех и успешну промоцију средине из које долазе, јуниори КК Академик добили су бесплатно летовање у Сутомору, у одмаралишту Центра за спорт и туризам.

Вредан успех и постигли су играчи Немања Трнинић, Алекса Туторов, Стеван Вујић, Дејан Парошки, Јован Парошки, Милан Савановић, Бојан Ђукић, Благоје Шојић, Стефан Крстајић, Милан Сувајџић, Данило Гузина, Немања Ковачевић, Балаж Келемен и Стефан Гагић. Са клупе их је водио тренер Горан Крстајић.