Српски  Magyar 

Срећко маскота Спортске олимпијаде

Спортска олимпијада радника Војводине, такмичење које ће се 2015. године одржати у Србобрану, добила је своју маскоту - срндаћа Срећка. Зоран Младеновић, председник општине Србобран, истакао је на промоцији маскоте да је уверен да ће Срећко „донети срећу свим учесницима СОРВ, али и грађанима општине Србобран“. Маскоту Спортске олимпијаде радника Војводине израдио је Владимир Илић.

Говорећи о припремама за 11. СОРВ, Младеновић је истакао да је општина Србобран до сада испунила све обавезе из уговора о организацији такмичења. „Представљањем маскоте Срећка крећемо у агресивнију промоцију и потрагу за партнерима и спонзорима. Не очекујем проблеме који могу успорити организацију Спортске олимпијаде, а уз помоћ Владе Војводине, Владе Србије, привредника, а посебно Нафтне индустрије Србије, успешно ћемо припремити Србобран да буде добар домаћин радницима из целе Војводине“, рекао је Младеновић. Он је подсетио на уговоре са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину и НИС-ом о уређењу терена, затим са Фондом за капитална улагања око завршетка реконструкције спортске хале, као и на преговоре са ЈВП „Воде Војводине“ око парцела за изградњу базена. „Надам се да ћемо имати више садржаја него при организацији претходне Спортске олимпијаде и да неће бити потребе да се поједина такмичења одвијају ван граница општине Србобран“, рекао је Младеновић. Он је истакао да је део терена за такмичење већ у функцији, али да се планира освежавање и модернизација. „План нам је да скоро све терене поправимо, да их пресвучемо тартаном, освежимо. Посебно ћемо радити на теренима за одбојку на песку, на теренима за боћање и атлетским стазама. Жеља нам је и да направимо базен, а на томе радимо са 'Водама Војводине', а, такође, и реконструишемо хотел. Нама ова инфраструктура није само потребна због такмичења, већ она треба касније да служи нашим грађанима“, рекао је Младеновић.

Појашњавајући зашто је срндаћ Срећко добио подршку локалне самоуправе при избору маскоте, Младеновић је истакао да „општина Србобран има три ловачка удружења и срндаћи су једна од карактеристака овог подручја“. „Желимо да и ову манифестацију искористимо да би грађанима Војводине и Србије, а и шире показали и представили нашу средину и њене могућности. Имамо идеалан географски положај, услове за добар ловни туризам, радне зоне за инвеститоре, и друге услове за развој општине Србобран“, рекао је Младеновић.

Милорад Перишић, председник Савеза спорт за све, истакао је да је испред организатора манифестације пуно задатака, али и да успешно решавање досадашњих улива наду да ће и преостали бити квалитетно одрађени. „Систем функционише и све што смо до сада поставили пред организациони одбор је оперативно одрађено. Олимпијски комитет, Савез спорт за све и Савез самосталног синдиката Војводине су уверени да ће Спортска олимпијада у Србобрану бити најуспешнија и најбоље организована“, рекао је Перишић.

Србобран је, иначе, у суботу био домаћин и такмичења у великом и малом фудбалу и кошарци, у оквиру програма четворогодишњег циклуса 11. Спортске олимпијаде радника Војводине. Такмичења су се одржавала у спортским халама у Србобрану и Турији и на великом фудбалском терену.