Српски  Magyar 

Представљен план Реорганизације и оптимизације општинске управе

У општини Србобран одржана је презентација плана Реорганизације и оптимизације општинске управе, и савременог Услужног сервиса грађана и привреде. Реформисање рада општинске управе и успостављање система управљања квалитетом према међународним ИСО стандардима има циљ да запослени у Општинској управи пруже квалитетније услуге својим грађанима.

Увођењем система управљања квалитетом у општини Србобран побољшаће се ефикасност у раду Општинске управе и повећати задовољство корисника које се огледа кроз: побољшање међусобне сарадње и комуникације између одељења у општинској администрацији и свих запослених, побољшање ефикасности у раду Општинске управе, затим јасно дефинисање одговорности и овлашћења свих запослених, подизање нивоа јавне одговорности за вршење поверљивих послова, као и кроз рационално управљањем буџетским средствима. Такође, обезбеђује се смањење трошкова пословања, повећање нивоа задовољства и побољшање мотивације рада запослених, повећање нивоа стручне оспособљености и компетентности запослених, повећање искоришћености и унапређење ефикасности информационог система у складу са европским концептом е-управе, стварање основе и амбијента за примену и других стандарда и примену и стално побољшање система управљања квалитетом.

Поред успостављања транспарентног и отвореног односа са грађанима, реформисана локална управа у општини Србобран треба да успостави предуслове за развој локалне привреде који ће поспешити запољавање и повећати локалне пореске приходе. Реформисана локална самоуправа треба да својим радом и деловањем спречи расипање општинског економског ресурса и одлазак предузетника и стручне радне снаге у друге општине, затим омогући убрзани развој постојећих локалних предузећа, предузетничких радњи, пољопривредних газдинстава и задруга, као и омогући оснивање и помоћ у прве три године рада новим локалним предузећима, занатским радњама и пољопривредним газдинствима, развој локалном предузетништва и привлачење директних страних инвестиција.

“Реформа локалне управе је сложен и дугорочан процес и не може се спровести без учешћа запослених и грађана. Позивам запослене да се активно укључите предлагањем решења за уочене проблеме и испуњавањем анкете која вам је дата у прилогу и дате свој допринос како бисмо заједно вратили нашој општини некадашњи сјај”, рекао је након презентације председник општине Србобран Зоран Младеновић.