Српски  Magyar 

ЦСР спроводи пројекат посвећен младима

Центар за социјални рад општине Србобран започео је реализацију пројекта "Укључивање у образовање и оспособљавање за рад деце/малолетника у ризику и сукобу са законом". Пројекат је подржала поред локалне самоуправе и Нафтна индустрија Србије средствима у висини 430.000,00 динара.

"Пројектним активностима желимо да интензивирамо рад на оснаживању и подршку младима који су испољили проблеме у прихватању правила понашања, испољавају асоцијално понашање, чине прекршаје и кривична дела. Желимо да их подстакнемо да се активно укључе у планирање своје будућности кроз наставак образовања, оспособљавањем и пријавом на тржиште рада. Уз то, сматрамо важним узимање учешћа у активностима спортских клубова или других неформалних група како би препознали нов модел социјалних активности и комуникације", рекла је Бисерка Веселиновић, директорка Центра за социјални рад општине Србобран.

Према њеним речима, општи циљ пројекта јесте пружање помоћи кроз саветодавни рад и инструктажу деце и младих у ризику и сукобу са законом. "Јачањем самопоштовања, реинтеграцијом у вршњачко и социјално окружење ствара се могућност да заврше прекинуто образовање и да стекну неку од квалификација. Тиме се стичу услови да и сама локална заједница има  већи број активних младих људи који ће свесно доносити одлуке важне за сопствену будућност", рекла је Веселиновић.