Српски  Magyar 

Почиње израда Акционог плана - Стратешко планирање јавног здравља

Општина Србобран кренуће ускоро у израду Акционог плана - Стратешко планирање јавног здравља на локалном нивоу, договорено је данас приликом сусрета председника општине Србобран Нешка Честића и председника Скупштине општине Радивоја Парошког са представницима Сталне конференције градова и општина. СКГО ће бити подршка општини Србобран у изради документа.

Како је саопштено након састанка, договорене су активности у изради овог документа који ће служити као оквир за спровођење акција локалне самоуправе на пољу превенције здравствених проблема становника општине Србобран.

"Стална конференција градова и општина пружиће нам сву подршку у изради Акционог плана. Све активности на овом пољу, које су, иначе, и до сада биле веома организоване и честе, попут брзих и бесплатних прегледа грађана, скрининг програма и других, кроз овај документ биће убудуће плански организоване и систематизоване, како би стигли до прецизне слике стања здравља грађана и осмишљених акција за унапређење", рекао је Парошки.

Прилика је искоришћена и да општина Србобран предложи свог представника у Одбору за здравље и социјалну политику СКГО и то је др Илија Газепов. "Посебно смо инсистирали на нашем кандидату јер је он веома агилан у акцијама заштите здравља грађана", рекао је председник Скупштине општине. 

Акциони план - Стратешко планирање јавног здравља треба да буде готов до половине 2017. године. 

Јасмина Танасић из СКГО, изразила је задовољство већ покренутим  активностима општине Србобран на овом пољу, посебно формирање локалног Савета за здравство, што је предулов за припрему документа.