Српски  Magyar 

Ускоро акција уређења Парка природе Бељанска бара

Руководства општине Србобран и Месне заједнице Турија састали су се са  представницима Архус центра Нови Сад и Јавног водопривредног предузећа "Воде Војводине" и договорили велику акцију уређења Парка природе Бељанска бара.

Према првим плановима, у акцији ће учествовати чланови разних удружења грађана, невладиних организација, спортских и културних клубова и друштава, бројни волонтери, као и лица из организација, установа и институција које су узеле учешће у планирању акције. Акција ће се одржати  почетком октобра, када то временске прилике буду дозволиле, а циљ је након сезоне интезивнијег коришћења овог простора, очистити и уредити Бељанску бару. Организатор акције је Архус центар Нови Сад, у партнерству са ЈВП „Воде Војводине“, општином Србобран и МЗ Турија.
 
Састанку са представницима Архус центра Нови Сада и ЈВП "Воде Војводине" присуствовали су Нешко Честић, председник општине Србобран, Радивој Парошки, председник Скупштине општине Србобран, и Александар Јојкић, председник Савета МЗ Турија.

“Општина Србобран са задовољством поздравља овакве и сличне пројекте. Сву потребну логистику и материјалну подршку ћемо пружити да се ова акција реализује, јер сматрамо да су екологија и здрав начин живота нешто у шта морамо улагати, јер нема будућности без здравог окружења. План ове власти је да у наредне четири године значајно унапреди еколошко окружење и да популарише здрав начин живота. Акција је нешто што се уклапа у концепт општинске власти и начин живота за који се залажем са својим најближим сарадницима. Зато ћемо стати иза овог пројекта“, рекао је након састанка Нешко Честић, председник општине Србобран.